Futsal/România a ratat calificarea directă la Euro, dar merge la baraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa de futsal a României a pierdut duelul cu Portugalia, 1-4, ultimul meci din grupa principală de calificare la turneul final de anul viitor. În septembrie va juca barajul pentru EURO.

Pentru a obţine calificarea directă la Campionatul European din 2016, ce va fi găzduit de Serbia, ”tricolorii” aveau nevoie de un rezultat de egalitate, dar aveau şi varianta înfrângerii la un singur gol diferenţă sau chiar la două goluri diferenţă, în cazul în care reuşeau să şi înscrie. Ceea ce s-a întâmplat. Diferenţa de trei goluri de pe tabelă în favoarea lusitanilor i-a trimis însă pe jucătorii lui Zoltan Jakab la play-off-ul din septembrie, în calitate de cea mai bună reprezentativă clasată pe locul 3.

Tragerea la sorţi este programată pe 10 iunie, la Nyon. În play-off-ul în dublă manşă programat pe 15 şi 22 septembrie, ”tricolorii” pot întâlni Cehia, Slovacia, Azerbaidjan, Belarus, Ungaria sau Bosnia. Conform ierarhiei FIFA, Cehia, locul 9, şi Azerbaidjan, locul 13, ar fi cei mai periculoşi adversari, în timp ce Ungaria, poziţia 31, ar fi cel mai facil oponent.

Rezultate: Portugalia - Georgia 7-0, România - Kazahstan 6-4, Kazahstan - Portugalia 3-1, România - Georgia 4-1, Georgia - Kazahstan 0-4, Portugalia - România 4-1
Clasamentul grupei: 1. Portugalia 6p (12-4), 2. Kazahstan 6p (11-7), 3. România 6p (11-9), 4. Georgia 0p (1-15)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite