FRF şi-a bătut joc de mii de oameni. Fanii au fost lăsaţi în stradă la miezul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

53.000 de spectatori au asistat la partida România – Grecia, cei mai mulţi dintre ei făcând deplasarea la stadion cu metroul.

Partida a început la ora 21.00 şi s-a terminat puţin înainte de ora 23.00. La plecare însă foarte puţini au reuşit să mai prindă ultimul metrou, deoarece Metrorex n-a prelungit programul cu oră, aşa cum se proceda de obicei. Lumea şi-a vărsat năduful pe conducerea metroului, dar vina a aparţinut Federaţiei, care trebuia să facă o simplă cerere în acest sens.

„Pentru meciul de aseară Metrorex nu a primit niciun fel de solicitare pentru prelungirea programului metroului. Altă dată când s-a luat această măsură, s-a luat în urma unei solicitări a FRF-ului sau a cui a organizat meciul, aprobată de directorul Metrorex. De obicei, este vorba şi de nişte costuri pe care trebuie să le plătească cel care face solicitarea. Costuri de curent electric, personal etc. Până acum nu a achitat nimeni aceste costuri, deşi am avut promisiuni“, a declarat Evelyne Croitoru, purtătorul de cuvânt al Metrorex.

Taximetriştii au umflat preţurile

Închiderea metroului a generat şi o altă problemă. Taximetriştii, care şi aşa erau greu de găsit, au ridicat imediat tariful şi astfel o călătorie de la Arena Naţională până în Grozăveşti a ajuns să coste 100 de lei, până Berceni 150 de lei, iar până la Dorobanţi 50 de lei. „Adevărul” a încercat să afle cine de la FRF trebuia să facă această solicitare, dar singurul care a fost de găsit, purtătorul de cuvânt al Federaţiei, Paul Zaharia, a afirmat că nu ştie în sarcina cui a fost această problemă.
Lipsa de interes a Federaţiei faţă de suporteri e cu atât mai uluitoare cu cât „Arena Naţională” a fost plină, iar fanii au creeat o atmosferă incendiară. FRF ar fi putut lua în calcul şi varianta ca meciul să aibă prelungiri, ba chiar şi lovituri de la 11 metri, ceea ce ar fi făcut ca partida să se termine şi mai târziu, iar posibilităţile fanilor de a ajunge acasă să fie şi mai reduse. Bizar este că la meciurile anterioare ale României, care au început tot la ora 21.00, programul Metrorex a fost prelungit fără probleme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite