FOTO Premieră în fotbalul românesc: pe stadionul Concordia din Chiajna a fost montat gazon artificial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Municitorii au muncit de zor pentru a monta gazonul artificial FOTO Răzvan Păsărică
Municitorii au muncit de zor pentru a monta gazonul artificial FOTO Răzvan Păsărică

Concordia Chiajna este primă echipă din România care adoptă moda terenurilor artificiale întâlnită în ţările scandinave. De acum înainte, echipa ilfoveană şi Viitorul vor juca toate meciurile de acasă pe gazon sintetic.

Soarele arid din timpul verii, gerurile puternice şi ninsorile din timpul ierii şi ploile din sezonul primăvară-toamnă fac terenurile impracticabile. Şefii Concordiei Chiajna s-au săturat de vremea capricioasă din ţara noastră, care a provocat în trecut mari pagube suprafeţei de joc a stadionului din localitate şi au decis să adopte o metodă inovativă.

Gazon artificial la chiajna FOTO Răzvan Păsărică

FOTO: Răzvan Păsărică

"Am avut cea mai mare inspiraţie când am decis să renunţ la gazonul natural. Am băgat o grămadă de bani în terenul artificial, aproximativ 250.000 de euro, dar investiţia merită toţi banii. Poate să plouă cu găleata şi să ningă trei zile, că tot nu vom avea nici un fel de probleme", a spus primarul Mircea Minea, patronul Concordiei Chiajna.

gazon sintetic la chiajna FOTO Răzvan Păsărică

Astfel, gazonul natural a fost înlocuit cu unul artificial, iar Concordia şi Viitorul vor fi primele echipe din România care vor juca pe teren sintetic, asemănător cu ceea ce se întâlneşte pe stadioanele din nordul Europei. De această investiţie vor beneficia Viitorul şi Chiajna, aşa încât, în fiecare etapă din Liga 1 se va juca cel puţin un meci pe teren artificial.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite