FOTO Cum arăta Ion Ţiriac acum 40 de ani, când era antrenorul celui mai bun jucător de tenis al lumii din acel moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac este  acum cel mai bogat român al momentului şi un potent om de afaceri, dar puţini ştiu că fostul tenismen a fost şi antrenor.

Şi nu unul oarecare, ci chiar un antrenor de succes.ţinând cont că l-a antrenat pe Guillermo Villas. Argentinianul a fost de neoprit în 1977. 

Antrenat de Ion Ţiriac, care încă nu renunţase la tenis şi alături de care a cucerit titlurile la dublu la Baltimore şi Nice, Villas a dominat autoritar tenisul masculin, stabilind recorduri încă în vigoare: cele mai multe turnee ATP de simplu câştigate (16) şi cele mai multe pe zgură (13), cea mai lungă perioadă de invincibilitate pe toate suprafeţele (46 de victorii), cele mai multe victorii în turnee ATP într-un an (145) şi singurul tenismen care a câştigat turnee ATP pe cinci continente (Europa, America de Sud, America de Nord, Africa şi Asia). Sud-americanul se impusese la Roland Garros şi US Open şi jucase finala la Australian Open.

Adept al antrenamentelor dese şi până la epuizare, dacă este cazul, Ion Ţiriac nu l-a slăbit de acest regim nici pe Villas, oricât de mare şi talentat era. De altfel, fostul jucător de tenis din România declară de fiecare dată că dacă un copil munceşte de la 5-6 ani câte cinci ore pe zi la antrenament, poate da scris că măcar unul din 10 va intra, la seniorat, în Top 10 ATP.

Mai jos doartenis.ro prezintă o mostră de antrenament cu Vilas în prim-plan, supravegheat îndeaproape de Ion Ţiriac, aflat la vremea aceea în vârstă de 38 de ani.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite