Federaţia de Ciclism răspunde în cazul Matican: "Sportivul nu se află în evidenţele noastre ca licenţiat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română din Ciclism a făcut public un comunicat, prin care îşi prezintă poziţia în cazul sportivului Theodor Matican.

"A ajuns în atenţia Federaţiei Române de Ciclism un anume material care circulă în mediu online, lansat de domnul Sorin Matican, tatăl sportivului cu dizabilităţi Theodor Matican, în care sunt contestate practicile Federaţiei. Mai precis, domnul Matican a pus la îndoială modul în care s-a realizat selecţia pentru cantonamentul din perioada 2-15 martie 2015 de la sediul Uniunii Cicliste Internaţionale, unde vor participa trei sportivi cu dizabilităţi din România.
Cu toate că domnul Matican nu s-a adresat în mod direct Federaţiei Române de Ciclism pentru clarificarea situaţiei, considerăm că acesta este un prilej ideal pentru noi să o facem. Vom începe prin a transmite o informaţie primită în mod oficial de la UCI legată de acest stagiu şi anume că respectivul cantonament va presupune şi antrenamente pe velodrom, drept care doar sportivii cu dizabilităţi care concurează pe biciclete tandem şi biciclete convenţionale vor putea lua parte la acesta. Clasele de sportivi la care se referă UCI în mod direct sunt tandem (B) şi biciclete convenţionale (C1-C5), în timp ce Theodor Matican, pentru ale cărui eforturi avem întreaga consideraţie, evoluează pe o tricicletă (Clasa T), vehicul interzis pe velodrom. Prin urmare, Theodor Matican nu aveam cum să se afle printre sportivii eligibili pentru convocare.
Mai mult decât atât, Theodor Matican nu se află în evidenţa Federaţiei Române de Ciclism ca sportiv licenţiat, iar Federaţia Română de Ciclism nu îşi asumă răspunderea şi nici nu poate fi răspunzătoare pentru înţelegeri de orice fel între sportiv şi terţe părţi. Instanţele de judecată din România au decis că Novak Carol-Eduard este preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, iar ocupanţii restului de funcţii au fost desemnaţi în cadrul Adunării Generale din luna iulie a anului trecut. Orice alte persoane care pretind a reprezenta Federaţia Română de Ciclism în afară de cele recunoscute în mod legal o fac pe răspunderea proprie, iar orice prejudiciu (material, de imagine etc.) suferit din pricina respectivilor nu i se poate imputa Federaţiei Române de Ciclism.
 

Biroul de presă al Federaţiei Române de Ciclism

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite