Explicaţiile unui succes, model de urmat. Cum s-a schimbat fotbalul din Portugalia în ultimii 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portugalia a avut la Euro 2016 un lot fără nume sonore, pentru că în general fotbalul portughez nu mai are nume sonore. Exceptându-l, bineînţeles, pe Ronaldo.

De altfel, nici fotbalul portughez nu mai e ce a fost odată, nivelul competiţiei interne scăzând destul de mult. Şi totuşi, Portugalia  a reuşit să devină campioană europeană, iar o posibilă explicaţie a fost oferită de un fotbalist lusitan care evoluează în Liga I.
"Portugalia a trecut printr-o transformare mare pentru că multe fonduri de la primării, destinate cluburilor, au fost tăiate. De atunci s-au investit mulţi bani la copii şi juniori. Orice echipă are o academie de juniori senzaţională. Cea a Benficăi a fost desemnată cea mai bună din lume. Mulţi antrenori portughezi fac performanţă în lume. Este rezultatul unei gândiri bune. Portugalia a jucat de multe ori bine şi fără Ronaldo. S-a închis mai mult aseară şi a ştiut limitele pe care le are fără el. Portughezii nu au practicat cel mai frumos joc la acest European, dar au fost pragmatici", a spus fundaşul Geraldo Alves, de la Astra, la DigiSport.
Mare parte din ce spune el este adevărat, o dovadă în acest sens fiind şi exodul masiv de fotbalişti portughezi în alte campionate din Europa, inclusiv în România. Acum câţiva ani, Liga I avea peste 25 de jucători portughezi, care din cauza transformării fotbalului din ţara lor, câştigau mai mult în România, deşi nici aici nu aveau salarii fabuloase.

FOTO Bruno Alves, alături de Geraldo Alves

geraldo
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite