EXCLUSIV Dinamo răsuflă uşurată: UEFA nu o va exclude din Europa pentru insolvenţă. „Inginerie“ marca Negoiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorii de cluburi din România se pricep de minune la „manevre“ prin care să iasă din tot felul de încurcături. Ultimul exemplu e cel oferit de acţionarul roş-albilor.

Dinamo a demarat, astăzi, procedura pentru intrarea în insolvenţă. Imediat, au apărut speculaţii potrivit cărora „câinii“ urmează să fie excluşi din cupele europene. Acest scenariu e adevărat doar pe jumătate.

Pe scurt: Dinamo va evolua în sezonul 2014-2015 al cupelor europene, însă nu va putea face acest lucru şi în stagiunea 2015-2016, indiferent de rezultatele obţinute pe teren.

Această situaţie a fost explicată pentru „Adevărul“ de Viorel Duru, cel care conduce Comisia de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

„UEFA nu mai poate respinge Dinamo“

„Dinamo a obţinut deja licenţa internă şi cea europeană pentru sezonul viitor. De aceea, dacă se va califica pentru cupele europene şi prin clasarea finală din Liga I, atunci UEFA nu mai poate respinge Dinamo pentru sezonul 2014-2015“, ne-a spus Viorel Duru.

„Prin demararea procedurii de insolvenţă, Dinamo va rata participarea în cupele europene, în stagiunea 2015-2016. Practic, Dinamo nu mai poate solicita licenţa europeană peste un an“, a continuat preşedintele Comisiei de Licenţiere.

Viorel Duru a remarcat şi soluţia găsită de Ionuţ Negoiţă pentru ca Dinamo să nu rateze cupele europene, încă din următorul sezon. 

„Cred că e o premieră şi pentru cei de la UEFA ca un club să demareze procedura de insolvenţă la scurt timp după ce a luat licenţa europeană. Cei de la UEFA vor monitoriza această situaţie a clubului Dinamo şi, dacă bucureştenii nu vor achita datoriile lor până la 30 septembrie, atunci vor primi o amendă din partea UEFA pe criteriul de fair-play financiar. Dacă această amendă nu va fi achitată, abia atunci se poate ajunge la excluderea din cupele europene“, a încheiat Viorel Duru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite