Alex Filip începe sezonul de raliuri pe macadamul din Insulele Azore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alex Filip şi Bogdan Iancu îşi vor începe programul în Campionatul European de Raliuri in Insulele Azore unde este programată etapa a patra a sezonului.

“Este cel mai îndepărtat raliu din intreaga mea cariera la care voi lua startul. Singura experienţă legată de această etapă o am de anul trecut când am comentat acest raliu la Eurosport. Imaginile transmise în direct m-au făcut să mi doresc să iau startul aici şi iată că sezonul european din 2015 începe chiar în Azore”, a spus Alex Filip, care va concura tot cu modelul Renault Clio R3 Maxi.
Cu o pauză de peste un an si trei luni pe macadam, din primavara anului 2014 când au ocupat podiumul categoriei 2WD in Acropolis Rally, Alex Filip şi Bogdan Iancu sunt convinşi că se vor acomoda rapid cu suprafaţa de pe insula portugheză. “Chiar dacă nu am mai concurat de mult pe macadam sunt sigur că nu vom avea nicio problemă de adaptare. Este important să ne concentrăm la recunoaşteri şi apoi vom încerca să ne intrăm cât mai repede în ritm”, a spus şi Bogdan Iancu, copilotul echipajului.
Chiar dacă pentru Alex Filip sezonul începe abia acum, pilotul Renault este pregătit din punct de vedere fizic şi psihic pentru una dintre cele mai dificile etape pe macadam. “Am participat la o serie de competiţii de alergare, ciclism şi triatlon, ultima fiind Wings for Life Word Run, şi sunt într-o formă excelentă.Maşina a fost pregătită de echipa tehnică de la Colina Motorsport şi sper să obţin primele puncte în clasamentul ERC3, dedicat maşinilor cu tracţiune pe două roţi”, a continuat Alex Filip.
Raliul Insulelor Azore a ajuns la ediţia cu numărul 50 şi va fi unul special în 2015. Organizată pe cea mai mare insulă din arhipeleag, etapa a patra din Campionatul European de Raliuri are o lungime de 216 kilometri împărţiţi în 17 probe speciale pe macadam şi o porţiune de 12% pe asfalt. Raliul începe de miercuri cu o paradă pe străzile din Ponta Delgada, urmând ca joi să fie programate primele trei probe speciale. Vineri şi sâmbătă sunt programate
celelalte 14 probe speciale, sosirea fiind prevăzută pentru ora 19:00 în Ponta Delgada.

filip
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite