Elisabeta Lipă: România este mai săracă fără „amiralul flotei româneşti”. Mesajele lui Bute şi Tecău după decesul lui Patzaichin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul
Foto Adevărul

Elisabeta Lipă, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, a declarat că Ivan Patzaichin a fost şi rămâne un model de profesionalism, determinare şi dăruire, menţionând că România este mai săracă fără „amiralul flotei româneşti”.

Ivan Patzaichin a părăsit astăzi această lume, însă performanţele lui vor rămâne în istoria sportului românesc. România este mai săracă fără „amiralul flotei româneşti". El a fost şi rămâne în sufletele noastre un om extraordinar, un sportiv de excepţie. Un model de profesionalism, determinare şi dăruire pentru actualele si viitoarele generaţii de sportivi. Drum lin, Ivan Patzaichin!", a spus Lipă, potrivit FR Canotaj.

Tenismenul Horia Tecău a postat un mesaj pe Facebook după decesul lui Patzaichin: „România a pierdut astăzi unul dintre cei mai mari campioni ai săi, o legendă şi un model de urmat pentru generaţiile viitoare. Îi vom simţi, cu siguranţă, cu toţii lipsa. Drum lin, Ivan!”

Şi fostul pugilist Lucian Bute a transmis un mesaj de condoleanţe: O zi tristă pentru sportul românesc. Condoleanţe familiei si tuturor românilor pentru aceasta pierdere. Omul a plecat, Legenda este nemuritoare!”.

Canoistul Ivan Patzaichin a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani. Sportivul a murit după o lungă suferinţă. El era internat de mai bine de o lună la Spitalul Elias din Capitală.

Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea. Este cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite