Echipa românilor din Bruxelles face furori în campionatul de amatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FC Amicii
FC Amicii

În paralel cu prezenţa în tribune, la partidele din prima ligă belgiană, în care joacă tricolorii Stanciu, Chipciu (ambii Anderlecht), Dorin Rotariu (FC Bruges) sau Răzvan Marin (Standard), românii stabiliţi în Bruxelles şi-au mai găsit un hobby de weekend.

Ei merg să urmărească formaţia FC Amicii, care activează în Liga Provincială a Belgiei, având şi un "satelit" care joacă în Liga de amatori. De altfel, conaţionalii noştri au cucerit campionatul şi Cupa în ediţia 2015/2016, iar în sezonul trecut au luat din nou Cupa şi au ocupat locul doi în campionatul amatorilor.

În plus, în Liga Provincială au început deja seria victoriilor, în acest sezon, care tocmai a debutat.

La FC Amicii sunt legitimaţi nu mai puţin de 41 de jucători români, un albanez şi un turc, preşedintele Doru Costea fiind atât preşedinte, cât şi antrenor. El este ajutat de secretarul Paul Iftincăi.

La partide vin sute de spectatori români, iar cel mai cunoscut fotbalist care a evoluat pentru FC Amicii a fost Gnandt, ex-jucător al unor echipe de Liga I, ca Astra, FC Braşov sau FC Vaslui.

Cu mare parte dintre aceşti români va juca şi selecţionata jurnaliştilor români, care va participa în perioada 8-11 septembrie, la Jocurile Mondiale ale Francofoniei, de la Bruxelles.

În acest turneu, alături de jurnaliştii tricolori, care sunt sponsorizaţi de Alexandrion Grup, Aqua Carpatica şi Stanleybet, va mai juca, printre altele, echipa Lumii, formaţia Parlamentului şi a românilor stabiliţi în Belgia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite