După Armstrong, şi Rasmussen a recunoscut că s-a dopat 12 ani. Danezul urma să participe la Turul Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Rasmussen a recunoscut că s-a dopat FOTO bikeradar.com
Michael Rasmussen a recunoscut că s-a dopat FOTO bikeradar.com

Ciclistul Michael Rasmussen a continuat lista deschisă de Lance Armstrong şi a recunoscut în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi că s-a dopat timp de 12 ani.

Danezul s-a sustras testelor antidoping, fapt din cauza căruia a fost suspendat în timpul Turului Franţei din 2007. La aproape şase ani de la acest eveniment, rutierul a recunoscut că s-a dopat mai bine de un deceniu. În vârstă de 38 de ani, Rasmussen evoluează acum la echipa Christina Watches-Onfone şi îşi anunţase prezenţa la Turul Sibiului, programat în perioada 11-14 iulie. 

„Am utilizat produse şi metode dopante în perioada 1998-2010. Am folosit EPO, hormoni de creştere, testosteron, insulină, cotizon şi să nu mai vorbim de transfuzii de sânge. Sunt gata să accept orice suspendare. În acest moment sunt un om uşurat“, a declarat rutierul, care a refuzat să-şi numească şi complicii. În urma mărturisirii acestuia, confederaţia daneză a sportului anchetează acest caz.

În 2007, Rasmussen a părăsit Turul Franţei în ultima săptămână de competiţie, într-un moment în care era liderul clasamentului general. Acesta s-a sustras testelor antidoping şi a fost suspendat doi ani, revenind în sport în 2009.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite