Dunca, impresionat de cifrele Semimaratonului Bucureşti: „Constat că aleargă din ce în ce mai mulţi români“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, mai precis duminică, centrul Capitalei se va închide, urmând a fi invadat de mii de alergători de toate vârstele.

Cu ocazia evenimentelor din acest weekend despre care „Adevărul“ a scris aici, a fost organizată conferinţa de presă pentru lansarea celei de-a şasea ediţii a OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti.

Au luat cuvântul: 

*Marius Alexandru Duncă, Ministrul Tineretului şi Sportului

*Tomniţa Florescu, Viceprimar al Municipiului Bucureşti

*Valeria Răcilă van Groningen, preşedinte BRC

*Ramona Zanfirescu, Purtător de cuvânt, OMV Petrom

*Kurt Leitner, CEO, Porsche România

*Ramona Ciocodei, Communication Manager, McDonalds România

*Laura Barbu, Director Brand & Marketing Communication, Vodafone România

*Florin Florea, Preşedinte, Federaţia Română de Atletism

*Monica Calotă, director ANPCDEFP – Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale

Conferinţa a fost moderată de Oana Nastăse, director Bucharest RUNNING CLUB.

Ce s-a spus?

*Marius Dunca: Pentru a implementa un stil de viaţă sănătos şi a atrage cât mai mulţi români către mişcare, trebuie să încurajăm sportul de masă. Parteneriatul de 10 ani dintre MTS şi ABRC este un exemplu de bună practică care atrage din ce în ce mai mulţi adepţi în fiecare an. Îmi doresc să implicăm cât mai multe instituţii în competiţiile sportive de masă şi, prin exemplul dat de mediul privat – organizarea a numeroase evenimente care au devenit tradiţie - şi prin colaborare sunt convins că vom reuşi să implementăm obiceiul ca activităţile sportive să devină parte din activităţile constante ale instituţiilor şi companiilor. Sunteţi la al doilea eveniment de amploare din acest an, după cel care a avut loc în 2 aprilie, constat că atrageţi din ce în ce mai mulţi români, de toate vârstele, şi sunt convins că Semimaratonul Bucureşti (13 – 14 mai) va avea succes, acesta fiind deja la a 6-a ediţie. Aceste competiţii organizate de ABRC, vin în întâmpinarea şi în susţinerea obiectivelor MTS, fapt pentru care ţin să vă felicit şi să vă mulţumesc. Îi mulţumesc, în mod special, doamnei Valeria Răcilă care a răspuns, de fiecare dată, solicitărilor MTS de a lua parte la evenimente cu scopul de a promova sportul ca stil de viaţă sănătos şi de a-şi folosi propriul exemplu pentru a motiva copiii şi sportivii aflaţi la început de drum.

*Laura Barbu: În acest an aniversar, în care sărbătorim 20 de ani de la lansarea primei reţele mobile digitale din ţară, Vodafone România este din nou alături de semimaratonul organizat de Bucharest Running Club, în calitate de partener de comunicaţii şi sponsor. Mai mult decât atât, evenimentul se bucură de o largă susţinere în rândul colegilor noştri, anul acesta 200 de oameni vor face parte din RED Team.

*Valeria Răcilă van Groningen: Cursele Copiilor sunt speciale pentru noi şi suntem bucuroşi că interesul atât al părinţilor, dar şi al copiilor care este tot mai mare, de la ediţie la ediţie. Astfel, începând cu OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti vom aborda diferit Cursele Copiilor, în sensul eliminării clasamentelor şi a premiilor bazate pe clasament. Totodată, contăm pe sprijinul părinţilor în ceea ce priveşte respectarea regulamentului de concurs, în special pe respectarea zonelor în care doar copiii au acces şi a programului de desfăşurare a concursului.

*Oana Năstase: La această ediţie dorim să insistăm foarte tare pe siguranţa alergătorilor: ne-am dori să putem informa şi convinge toţi alergătorii să facă un control medical amănunţit, mai ales cel cardiac de efort, înainte de înscrierea şi de participarea la orice competiţie mai lungă de 5 km. De asemenea, toţi participanţii ar trebui sa-şi noteze grupa sanguină si numărul de telefon al unei persoane apropiate, pe numărul de concurs, pentru cazuri de urgenţă. În acest spirit , ca noutăţi, am despărţit punctul de start de cel de sosire şi am programat cursele consecutiv, pentru a fluidiza traficul şi a evita zonele de aglomeraţie de pe traseul competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite