Drama apăsătoare şi neştiută a celui mai bun jucător de la naţională. Bătut şi aruncat desculţ în zăpadă de tatăl său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
stancu

I se spune Motanul şi este un tip taciturn. Vorbeşte rar şi e extrem de respectuos. Puţini ştiu că ascunde o dramă interioară greu de închipuit.

Bogdan Stancu a marcat cele două goluri ale României la Euro 2016, reuşitele sale venind din penalty şi punându-l pe Bogdan într-o postură inedită. E primul golgheter de la turneul final actual, adică primul fotbalist care marchează de două ori, şi al treilea fotbalist din istoria Euro care punctează de două ori din penalty. Înaintea lui au mai reuşit acest lucru danezul Frank Arnesen, la Euro 1984, şi spaniolul Mendieta, la Euro 2000. 

Ajuns la aproape 29 de ani, pe care îi va împlini luna aceasta pe 28, Bogdan Stancu e un fotbalist care merită tot respectul. S-a ridicat pe propriile picioare şi a răzbit în viaţă evadând dintr-o copilărie nefericită. Tatăl său a fost un alcoolic înrăit şi de multe ori când venea acasă îşi bătea cei doi băieţi, pe Bogdan şi pe Valentin, fratele mai mare, şi el fost fotbalist, iniţial mai talentat decât actualul internaţional român. S-a întâmplat chiar ca părintele celor doi să-şi dea copiii afară din casă, iarna în zăpadă, din cauza băuturii. Stancu senior s-a prăpădit când Bogdan avea 14 ani, din cauza cirozei, şi în ciuda problemelor pe care i le-a creeat, Bogdan a suferit un şoc. De atunci este extrem de tăcut şi introvertit. Şi la naţională şi la echipa de club e un tip retras. Vorbeşte puţin şi nu supără pe nimeni. După moartea tatălui său, Bogdan Stancu a fost sprijinit şi îndrumat în viaţă de fratele mai mare. La fotbal a ajuns însă din pricina paznicului de la Şcoala 13 din Piteşti unde învăţa. Antrenorul Mihăiţă Ianovschi a fost oprit de acesta şi rugat să asiste la o miuţă. "E un puşti aici căruia nu-i ia nimeni mingea de a picior", a spus paznicul. 

Bogdan Stancu a jucat la FC Argeş, CS Mioveni, Unirea Urziceni, Steaua, Galatasaray, Ordusport şi Genclerbirligi, unde este şi acum. E de cinci ani în Turcia şi în fiecare sezon a marcat cel puţin zece goluri pentru echipa de club.

42 de meciuri şi 11 goluri la naţională are Bogdan Stancu

 VIDEO Primele imagini cu bătaia dintre stelişti şi dinamovişti de la Paris. Scandalul continuă

Cea mai proastă glumă. Vezi AICI ce a păţit un suporter turc la meciul contra Croaţiei

ANALIZĂ Ce trebuie să reţinem după România - Elveţia 1-1 şi o întrebare: Ieşim la Universitate dacă batem Albania?

Iordănescu, pus la zid de Generaţia de Aur: "N-a avut reacţie!"

"Elveţia trebuia să câştige de o mie de ori!" Cine spune acest lucru

Focul la ei. Cifrele meciului cu Elveţia sunt dezamăgitoare pentru România 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite