Cât va executa Gigi Becali din pedeapsa de trei ani dictată în dosarul „Schimbul de terenuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali poate scăpa din închisoare cel mai târziu la începutul anului 2015
Becali poate scăpa din închisoare cel mai târziu la începutul anului 2015

Patronul Stelei, Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare cu executare în Dosarul „Schimbului de terenuri” a ajuns deja în spatele gratiilor de la Penitenciarul Rahova din Bucureşti, petrecând prima noapte în arest.

Condamnarea la închisoare a lui Gigi Becali a ţinut capul de afiş aş serii zilei de 20 mai, o zi care va intra în istoria României. Trei din cele cinci judecătoare care au dat verdictul în Dosarul „Schimbul de terenuri” au hotărât ca patronul Stelei să ispăşească trei ani de închisoare cu executare, celelalte două fiind pentru achitare.

Potrivit legii, deşi pedeapsa este de trei ani, Becali va face doar un an şi 350 de zile de arest. Din peseapsa iniţială de trei ani a fost scăzută perioda de 15 zile pe care patronul Stelei a petrecut-o în puşcărie în aprilie 2009, când a fost reţinut în „Dosarul sechestrării de persoane”. În acest ultim caz, Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, dar condamnarea din Dosarul „Schimbul de terenuri” la doi ani de detenţie a făcut ca latifundiarul să execute cea mai mare pedeapsă din cele două.

Clubul e alături de patron

În altă ordine de idei, Clubul Steaua Bucureşti a postat pe site-ul oficil un anunţ de susţinere faţă de patronul condamnat la închisoare: "Dreptate pentru George Becali! FC Steaua Bucuresti este alături de George Becali, omul căruia i se datorează performanţele extraordinare din ultimul deceniu, perioada în care clubul nostru a reuşit să cucerească trei titluri de campioană, o Cupă a României, o Super Cupă a României, nouă calificări consecutive în UEFA Champions League şi UEFA Europa League, cinci calificări în primăvara europeană şi o semifinală de Cupa UEFA. Întreg staff-ul şi jucătorii Stelei sunt alături de familia domnului Becali şi speră ca acesta să aibă parte de dreptate şi să depăşească cu bine acest moment dificil".

Citeşte mai multe despre condamnarea lui Gigi Becali

Suporterii Stelei jubilează după condamnarea lui Gigi Becali: “Trei ani de libertate pentru echipa noastră”

Condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a lui Gigi Becali i-a bucurat la culme pe unii suporteri ai Stelei, care au postat pe o reţea de socializare un mesaj dur împotriva patronului echipei din Ghencea.

Gigi Becali nu e primul patron de club din România care va sta după gratii. Penescu, Staicu şi Iancu au păţit-o şi ei

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare şi va fi nevoit să execute această pedeapsă, care îl privează de libertate. Becali nu este primul aptron de club din România, care va sta după gratii. Au păţit şi alţii în trecut.

EDITORIAL George Stanca: Dragă Gigi Becali, chiar eşti copil ?A?! Nu simţeai în aer că ăştia te pândesc?

„Sunt bulversat. Mut. Nu pentru tine. Ci, pentru ce ţi s-a  întâmplat. Căci, încep să  mă tem că asta  i se poate întâmpla oricui din ţara asta, ajunsă de rahat. Sunt deprimat. Deşi, uite că prostia ta costă mult prea mult”, scrie George Stanca, pe blogul său de pe adevarul.ro

Fostul bodyguard Zmărăndescu: “Sper ca Becali să nu facă vreo prostie. Să nu se întâmple ceva tragic…”

Cătălin Zmărăndescu, fost bodyguard al lui Gigi Becali, îl ştie prea bine pe finanţatorul Stelei. Cei doi au fost inculpaţi într-un alt dosar penal, cel al sechestrării de persoane, unde au fost însă achitaţi. Zmărăndescu se teme ca Becali să nu facă vreun gest necugetat, mai ales că susţine că fostul său şef n-a reacţionat prea bine când a fost arestat prima dată.

Corneliu Vadim Tudor despre condamnarea lui Gigi Becali: „L-au băgat la puşcărie ca pe ultimul borfaş”

Imediat după ce judecătorii au decis să-l trimită după gratii pe Gigi Becali pentru următorii trei ani în „Dosarul Transferurilor”, Corneliu Vadim Tudor a criticat dur hotărârea magistraţilor, precizând că patronul Stelei nu ar fi meritat să fie condamnat la închisoare.

Explicaţia lui Gigi Becali pentru încercarea de a părăsi ţara cu o zi înainte de sentinţa din „Dosarul Terenurilor“

Gigi Becali a fost surprins de poliţie în timp ce încerca să plece din ţară cu o zi înainte de verdictul în  „Dosarul Terenurilor“, unde ar putea primi o condamnare cu executare. Finanţatorul Stelei a fost ridicat de la aeroport şi dus la Parchet pentru a oferi nişte explicaţii.

Verdict în „Dosarul Terenurilor”. Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare cu executare, iar Victor Babiuc, la doi ani

Completul de cinci judecători de la Curtea Supremă l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri dintre deputat şi Ministerul Apărării Naţionale. În acelaşi dosar, Victor Babiuc, fostul ministru al apărării, dar şi generalul Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare. Aceştia vor fi încarceraţi în orele care urmează.

Gigi Becali a vrut să plece din ţară duminică seară, înainte de sentinţa din „Dosarul Terenurilor“. I s-a deschis un nou dosar penal

De dimineaţă a fost la biserică, spre seară în Ghencea, la partida cu cântec Steaua-Viitorul (2-5), noaptea a vrut să plece din ţară! Cum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să anunţe luni verdictul în "Dosarul Terenurilor", unde poate primi o condamnare cu executare, Gigi Becali a intenţionat să zboare în Israel, dar a fost oprit de poliţie pe aeroport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite