Diferenţă colosală între premiile din fotbal şi cele din handbal. Cât încasează CSM pentru câştigarea Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM Bucureşti Gyor FOTO Mediafax/Sebastian Tataru

CSM Bucureşti este noua deţinătoare a Ligii Campionilor, după ce câştigat turneul „Final Four” de la Budapesta, trecând în semifinale de Vardar Skopje şi în finală de Gyor.

Performanţa fetelor de la CSM este uriaşă, ţinând cont că echipa sponsorizată de Primăria Capitalei s-a aflat la prima participare în această competiţie. Pentru succesul de la Budapesta, CSM va primi însă o sumă infimă comparativ cu ce se oferă la fotbal. FC Barcelona a primit anul trecut din partea UEFA 37,5 milioane de euro pentru că a câştigat trofeul, bani la care s-a adăugat cota din market poll, care a fost de aproape 25 de milioane de euro. 

Ei bine, pentru ceea ce a reuşit CSM Bucureşti, clubul va câştiga în jur de 300.000 de euro, conform celor spuse de Bogdan Vasiliu, preşedintele clubului. "Să reuşeşti o asemenea performanţă, prima echipă care a câştigat Champions League, la prima participare este ceva uriaş. Sper să nu se întâmple cum s-a întâmplat cu Steaua la fotbal. Sper să nu treacă 30 de ani până vom mai câştiga. Noi aveam obiectiv abia din sezonul următor să ne luptăm pentru trofeu. Am fost consideraţi out-sideri. M-am bucurat pentru Oltchim, am fost la finala cu Viborg, dar cred că mentalitatea a făcut diferenţa. Am revenit incredibil pe final, fetele au mentalitate de învingătoare. În jur de 300.000 de euro am câştigat după acest succes. Din păcate, cu excepţia fotbalului, nu cred că mai există vreo disciplină sportivă care să fie recompensată pe măsură pentru câştigarea Ligii Campionilor", a declarat la ProSport LIVE, Bogdan Vasiliu.

 Jucătoarele de la CSM nu aveau prevăzută vreo primă pentru câştigarea acestui trofeu, dar conducerea clubului speră să poată oferi ceva fetelor, cu ajutorul unor sponsori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite