Primul interviu acordat de Gică Popescu după eliberarea din detenţie: „N-am vrut să candidez în 2014, dar...”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Popescu a explicat ce anume l-a determinat să se înscrie în cursa pentru fotoliul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal la alegerile câştigate de Răzvan Burleanu în 2014 şi de ce „planul B”, care-l includea şi pe Anghel Iordănescu, n-a mai fost aplicat.

Fostul căpitan al primei reprezentative, Gheorghe Popescu (49 de ani), a acordat în această seară primul său interviu după ce a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Jilava, la 4 noiembrie 2015.

Prezent în studioul Digi Sport, alături de moderatorul Radu Naum, „Baciul” a vorbit despre perioada petrecută în detenţie, dar şi despre planurile sale de viitor. Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Acuzaţiile la adresa lui Gheorghe Popescu s-au referit la nedeclararea unor sume de bani în legătură cu transferurile fotbaliştilor Lucian Sânmărtean (de la Gloria la Panathinaikos) şi Florin Bratu (de la Rapid la Galatasaray). „Eu am respectat aceste decizii judecătoreşti. Toate fac parte din viaţa mea, mi le asum, cu bune şi rele.  Refuz să cred că în România anului 2014 se mai juca cineva cu viaţa oamenilor. Am auzit atât de multe poveşti, încât...Toată lumea vorbeşte, dar nimeni nu vine cu o probă...”, a fost răspunsul lui Popescu la întrebarea „Crezi că întâmplător ai fost condamnat în ajunul alegerilor?”.

Nu sunt supărat pe Ioan Becali. La Sânmărtean, am fost chemat pentru a traduce contractul şi am fost acuzat de spălare de bani. Am luat doi ani…

„Nu mai am entuziasm”

„Eu nu am vrut să candidez la şefia Federaţiei în 2014. Dar lumea a spus că noi, cei care am fost reprezentanţii «Generaţiei de Aur», să ne implicăm. Am avut un proiect la care am lucrat foarte, foarte mult. Şi aveam cu toţii mult entuziasm.Toată echipa din jurul meu avea o ambiţie nemaipomenită. Acum, mi-a dispărut complet acel entuziasm, e puţin probabil să mai apară. Era un plan «B» pentru alegeri, dar nu l-am acceptat. E greu să accepţi aşa ceva, când te ştii nevinovat. Anghel Iordănescu era una dintre posibilele rezerve”, a declarat Popescu.

A fost aproape de Rubin Kazan

Popescu a dezvăluit că a fost la un pas să meargă la Rubin Kazan, „la pachet” cu Gheorghe Hagi. „Interesul nu s-a materializat pentru Gică Hagi a dorit să rămână la Viitorul. A fost alegerea lui. M-aş fi dus pentru el, ca să îl ajut. Eu aveam alte planuri, dar mă duceam pentru el. Eu urma să fiu director sportiv, iar el antrenor. Eu aveam alte proiecte, dar renunţam la ele pentru Hagi. Eu, în România, nu am ce să lucrez în fotbal. Ce aş putea să fac? Preşedinte nu pot fi, nu-mi dă voie legea. Investitor nu pot fi, nu am sumele de bani necesare pe care să le risc într-un proiect. Singurul proiect în care m-aş implica cu plăcere este cel al lui Gică. Doar că director sportiv sau tehnic nu pot fi, pentru că e Hagi şi e suficient”, a spus Popescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite