Dezastru: Real Madrid poate ajunge, diseară, într-o situaţie fără precedent în istoria de 115 ani al clubului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane

Real Madrid e campioana en-titre a Europei, dar şi campioana lumii la nivel de cluburi, însă în Spania nu mai bate pe nimeni!

„Galacticii“ au luat un punct din nouă în ultimele trei etape în care, pe rând, au pierdut cu Barcelona (0-3), au remizat cu Celta Vigo (2-2) şi au cedat, din nou, acasă, cu Villarreal (0-1). 

Cea mai mare consecinţă a acestui parcurs dezastruos? Distanţa faţă de liderul Barcelona e de 16 puncte, iar dacă formaţia blau-grana va învinge, diseară, Real Sociedad, atunci ea se va mări la chiar 19 puncte! Niciodată nu s-a întâmplat ca la finalul turului de campionat, Real să fie la 19 puncte de Barcelona. Precedentul record negativ îi aparţine lui Mourinho şi datează din sezonul 2012-2013, atunci când madrilenii erau la 18 puncte de catalani la jumătatea drumului.

O altă „bilă neagră“ pentru Zidane e că a ajuns să aibă rezultate mai slabe decât Rafa Benitez, tehnician pe care l-a înlocuit. Spaniolul a adunat 37 de puncte cu Real în 18 meciuri în sezonul 2015-2016, pe când „Zizou“ a strâns acum 32 de puncte în acelaşi număr de meciuri (Real are şi o restanţă).

Deocamdată, Zidane rezistă în funcţie graţie faptului că a câştigat opt trofee cu Real Madrid în mai puţin de doi ani ca antrenor. 

Situaţia actuală e însă una de neconceput, după cum a recunoscut şi unul dintre jucători, brazilianul Marcelo: „E una dintre cele mai teribile situaţii pe care le-am experimentat de când sunt la Real. Pare că ne scufundăm, dar sper să trecem cât mai repede peste criză“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite