Dezastru pentru Irina Begu! Ce se va întâmpla cu jucătoarea din România din cauza rezultatelor slabe din ultimul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliminarea suferită în primul tur la Madrid are efecte devastatoare pentru Irina Begu, care mult timp a fost racheta numărul doi a României.

Irina ocupa locul 96 în clasamentul mondial publicat ieri, însă cele 55 de puncte pierdute prin eliminarea de la Madrid o vor arunca dincolo de locul 110 începând de lunea viitoare. Conform doartenis.ro, pentru Irina va fi cea mai slabă poziţie pe care o va ocupa după peste cinci ani! Mai precis din 4 mai 2014, atunci când a fost ultima zi în care s-a clasat în afara Top 100 WTA. A fost atunci pe 117, dar începând cu ierarhia publicată pe 5 aprilie a revenit între cele mai valoroase 100 de tenismene ale lumii. De atunci ascensiunea sa a fost continuă până în 2016, când, pe 22 august, a ocupat locul 22 în lume, ce mai bună poziţie din carieră.

Chiar dacă a fost de mai multe ori la o victorie de intrarea în Top 20, bucureşteanca a ratat de puţin acel obiectiv, iar acum, rezultatele slabe din ultima perioadă, o vor aduce, iată, înapoi cu cinci ani. Înfrângerea cu Yulia Putintseva (scor 6-4, 6-3) de la Madrid a fost a noua suferită de jucătoarea în vârstă de 28 de ani din cele 17 partide disputate. Din păcate, cele 6 victorii au venit în trei turnee mici, Hobart, Hua-Hin, Budapesta, plus una în primul tur la Australian Open, rezultate care nu au avut darul de a o ajuta să-şi apere punctele cucerite anul trecut. Astfel, de luni, România va avea doar trei jucătoare în prima sută mondială, după ce am avut la un moment dat 6, iar viitorul nu arată deloc bine pentru tenisul feminin românesc, care trăieşte exclusiv datorită peformanţelor Simonei Halep.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite