Dezastru pentru „diavoli“. O contraperformanţă majoră pe care o bifează la finalul acestui sezon atât Manchester United cât şi AC Milan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul european a intrat în linie dreaptă. Se cunosc multe campioane, multe echipe calificate în cupele europene, dar au mai rămas şi câteva dileme. Nu şi pentru AC Milan şi Manchester United, care după zeci de ani nu vor evolua în cupele europene.

Manchester United, fără periplu european după 24 de ani 

Obişnuită să joace în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, Manchester United nu va juca la anul deloc în cupele europene. Semieşecul de la Southampton (1-1), cumulat cu victoria lui Tottenham, din ultima etapă, au făcut ca United să încheie doar pe 7 sezonul. Şi să atingă o contraperformanţă majoră, ratarea cupelor europene după 24 de ani, la capătul unui sezon în care David Moyes a rulat eşecurile pe bandă rulantă, şi în care Giggs a fost adus pe final să mai salveze ce mai era de salvat (adică nimic). 

Practic, pentru prima dată din sezonul 1989-1990, „diavolii“ din Anglia nu vor evolua în cupele europene. În 1991 însă, în primul sezon în care echipele engleze au fost reprimite în Europa, în urma excluderii de cinci ani ce a urmat dezastrului de pe “Heysel”, Manchester United a câştigat Cupa Cupelor (2-1 cu FC Barcelona).   

AC Milan, în afara Europei după 20 de ani?

Nici ceilalţi “diavoli”, din Italia, nu s-au lăsat mai prejos şi au înregistrat şi ei un sezon dezastruos. Unul început cu Massimiliano Allegri, antrenorul care i-a adus un titlu (2010-2011) şi o Supercupă a Italiei (2011), şi încheiat cu olandezul Seedorf. 

Fostul decar al “diavolilor” a impresionat la debut, în ianuarie 2014, când a adunat cu AC Milan patru victorii în şase meciuri, apoi s-a “stins”. Cu o etapă înainte de finalul sezonului în Italia, AC Milan este pe locul 8, cu 54 de puncte, la două puncte în spatele lui Torino, locul 6, ultima poziţie care duce în Europa. 

Pe 7 e Parma, cu 55 de puncte, şi un meci extrem de uşor în ultima rundă, pe teren propriu, cu Livorno, deja retrogradată. În etapa a 38-a din Italia, Milan întâlneşte Sassuolo, iar Torino joacă la Florenţa, cu Fiorentina, o echipă care nu mai are nici ea obiectiv. 

20 de ani au trecut de când Milan n-a mai ratat cupele europene, un scenariu pe care e foarte aproape să-l repete şi acum.  

Vezi şi 

VIDEO Manchester United - Hull 2-1: Antrenorul Giggs l-a trimis în teren pe jucătorul Giggs, Vidic şi-a luat adio, iar un puşti a marcat o „dublă“ la debut

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite