Articol publicitar

Despre provocările organizării Maratonului Olteniei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interviu cu organizatorii: Cosmin Nae, consultant de marketing, fondator HyperSport şi Matei Pfeifer, preşedinte al Asociaţiei Padina Fest (APF)

1. Cum s-a nascut Maratonul Olteniei?

Maratonul Olteniei s-a nascut la inceputul anului 2013, cand Grupul CEZ in Romania ne-a lansat ideea de a realiza un concurs de mountain bike. Ne-am propus atunci, impreuna, sa generam un eveniment de interes pentru comunitate, sa atragem oamenii pe directia sportului, a vietii sanatoase si pline de energie, in spirit de fair play si respect pentru mediu. Concursurile de ciclism montan sunt foarte potrivite pentru a crea aceasta atmosfera, drept pentru care ne-am angrenat cu multa pasiune in acest proiect. Dupa cum ne arata experienta ultimilor doi ani, este o initiativa de succes, un eveniment cunoscut deja atat in randul sportivilor cat si al localnicilor.


2. Ce v-a determinat sa alegeti imprejurimile municipiului Ramnicu Valcea?

Ne-am dorit inca de la inceput sa realizam acest eveniment in Oltenia. Dat fiind numarul mare de locuri extrem de frumoase din aceasta zona a tarii, nu a fost o sarcina tocmai usoara alegerea unei locatii. Am decis in cele din urma Ramnicu Valcea datorita cadrului natural foarte ofertant, a usurintei accesului din mai multe zone ale tarii si a bogatiei culturale a acestei arii. In plus, autoritatile locale si oamenii din zona ne-au fost alaturi inca de la primele idei, context in care totul a decurs fluent.

image

3. Cum a decurs parteneriatul cu un actor important pe piata energetica nationala precum Grupul CEZ in Romania?

Parteneriatul cu Grupul CEZ a decurs excelent, a fost o adevarata colaborare pentru atingerea unor obiective comune.  Ne-a fost evidenta inca din primele faze ale proiectului intentia de implicare pe termen lung, de dezvoltare a unei comunitati si a unui impact cultural, pe linie de sport si sanatate. Prin acest proiect este generata o adevarata emulatie la nivelul orasului si a imprejurimilor, in organizarea de anul acesta oamenii cu care ne-am intalnit in toata regiunea isi aminteau cu placere de concursul din 2013.

4. Care a fost cea mai mare provocare organizatorica in cadrul acestui eveniment?

Un concurs care se desfasoara pe zeci de kilometri, pe dealuri si prin paduri, are provocari inerente. Trebuie asigurat un traseu nici prea greu nici prea usor, in care participantii sa depuna efort dar sa se si bucure de peisaje. Este nevoie de desfasurare de forte, acoperirea zonei cu puncte de alimentare, ambulante, marcaje, etc. Nu este deloc usor dar face parte din joc si este o placere si o mare satisfactie cand vezi, la linia de finis, participanti fericiti in urma experientei de la concurs. Din fericire, anul acesta am avut vreme excelenta la final de august!


5. Editia din 2015 ne pregateste si mai multe surprize?

In 2014 am venit cu elemente noi fata editia anterioara: proba de alergare montana, concertul al carui cap de afis a fost Smiley,  cros de alergare pentru copii in parc si multe alte activitati. Comunitatea locala ne-a sprijit prin actiuni foarte atractive, precum concursul de navomodele, demostratii de arte martiale, dansuri. S-a creat o energie pozitiva pe care vrem sa o continuam si anul viitor. Exista mai multe idei legate de tema centrala, de sport. Trebuie insa evaluate, pentru a le putea implementa corespunzator. Una dintre directii ar fi
introducerea probei de maraton la alergare (deci un traseu pe distanta de 42.2km), ceea ce ar atrage si mai mult comunitatea tot mai ampla de alergatori din Romania, si nu numai.


6. Maratonul Olteniei a adunat oameni frumosi care si-au transformat pasiunea intr-o cauza nobila. Considerati ca putem discuta deja despre o comunitate in jurul evenimentului?

Cauza sociala a fost parte integranta din proiect inca din prima editie. Este un fapt natural si frumos sa ajuti, in urma unor astfel de initiative. Anul trecut, fondurile din taxa de participare au fost alocate pentru dotarea cu echipament sportiv a unei scoli din Ramnicu Valcea. Acest an, sumele din incasari vor fi directionate pentru a ajuta doua tinere talentate sa-si continue studiile liceale. Astfel de actiuni ne motiveaza si pe noi, ca organizatori, si pe participanti, care stiu ca energia lor este canalizata si spre o finalitate sociala.

Cosmin Nae, consultant de marketing, fondator HyperSport.
HyperSport este magazin de biciclete si echipament sportiv, organizator de evenimente si competitii sportive. Activeaza pe piata de produse premium din 2004.

Matei Pfeifer, presedinte al Asociatiei Padina Fest (APF), ONG infiintat in anul 2011.

APF este organizator al:

  • Festivalului Padina Fest, cel mai inalt festival din Romania (1500 m), un eveniment major in randul festivalurilor din Romania cu obiective de a promova cultura, educati amontana si turismul montan.
  • Maratonului Bucegilor - competitie cu 2 componente – MTB si Trail Running
  • Festivalului IN TRANSYLVANIA – eveniment aflat in central Romaniei cu obiectiv de promovare turistica al Tarii Fagarasului
  • MaratonuluiTrasilvaniei - competitie cu 2 componente – MTB si Trail Running
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite