Goluri multe, arbitru depăşit, situaţii reprobabile: Ce-a adus Atletico - Barcelona (2-3), în afară de calificarea catalanilor în semifinalele Cupei Regelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Returul dintre Atletico şi Barcelona, din sferturile Cupei Regelui, a fost plin de scântei. FOTO: Marca
Returul dintre Atletico şi Barcelona, din sferturile Cupei Regelui, a fost plin de scântei. FOTO: Marca

Un gol în secunda 40, cinci într-o repriză, multe erori uriaşi de arbitraj: un penalty acordat aiurea şi unul neacordat, pentru Atletico, fază în urma căreia Barcelona a marcat după o fază senzaţională. Colac peste pupăză, căpitanul gazdelor nu s-a mai întors de la vestiare, după pauză, din cauza unor incidente, iar Arda Turan a făcut un gest incredibil, dar a scăpat de eliminare!

Pe „Vicente Calderon“, Atletico şi Barcelona s-au întâlnit miercuri seară pentru a decide cine se califică în semifinalele Cupei Regelui. 

Catalanii plecau în avantaj, după 1-0 în tur, pe teren propriu, dar „renăscutul“ Fernando Torres a dat lovitura: gol în secunda 40, în primul minut, la fel ca şi în partida cu Real. Iar Atletico era în cărţi. Avantajul n-a durat decât opt minute, pentru că Neymar a reuşit să egaleze. Brazilianul a marcat iarăşi, în minutul 18, dar un asistent a semnalizat aiurea ofsaid. 

Apoi a ieşit la rampă şi principalul „om în negru“, rol jucat în acest meci de centralul Jesus Gil Manzano. Complet depăşit, actor într-o altă piesă. 

Prima dată a mutat în careul Barcelonei un fault la lui Mascherano la Juanfran, iar Raul Garcia a transformat penalty-ul (30). A egalat iarăşi Barcelona, dar cu ajutorul autogolului lui Miranda (38). 

În finalul primei reprize a venit însă cea mai controversată fază. 

Griezmann a şutat clar în braţul lui Jordi Alba, în careul Barcelonei, centralul a lăsat însă jocul să continue, iar catalanii au marcat pentru 3-2. 

Culmea, omul care a făcut henţ, Jordi Alba, a pornit într-o cursă senzaţională din propriul careu, pe stânga, de vreo 80 de metri, a primit balonul de la Messi şi i-a centrat perfect lui Neymar, care a îndeplinit o simplă formalitate, din 3 metri (minutul 41). 

A fost faza care i-a scos din minţi pe jucătorii lui Atletico. Pe rând, Garcia, Torres şi căpitanul Gabi s-au contrat cu Neymar, în drumul spre vestiare. De unde Gabi n-a mai revenit în partea secundă, fiind eliminat, potrivit presei spaniole, din cauza unor incidente pe tunel. La interviurile de după partidă, căpitanul lui Atletico a susţinut că doar i-a reproşat centralului faza respectivă, iar acesta l-a eliminat. 

Arda Turan a aruncat cu gheata după arbitrul asistent!

Nervozitatea gazdelor, care au început partea secundă şi în dezavantaj şi în inferioritate, din cauza aceleiaşi faze, s-a tradus clar într-un gest incredibil. Arda Turan, mijlocaşul lui Atletico, a aruncat cu gheata de joc spre arbitrul asistent, în startul reprizei a doua, după ce acesta n-a semnalizat un posibil fault asupra turcului. Turan a fost însă iertat de central şi a văzut doar un galben. 

Pe finalul tensiunii, dar şi al avantajului, oamenii lui Luis Enrique n-au mai presat în partea secundă, iar cei ai lui Simeone n-au putut mai mult. Decât să mai colecţioneze câteva galbene şi încă un roşu, în dreptul lui Mario Suarez (84).  

S-a încheiat 3-2 pentru echipa Barcelona, care se califică în semifinale. 

Joi se dispută returul celorlalte sferturi de finală, Getafe-Villarreal (0-1), Athletic Bilbao - Malaga (0-0) şi Sevilla - Espanyol (1-3). 

Rezumatul partidei Atletico FC Barcelona 2-3

Citeşte şi 

VIDEO Barcelona a învins pe Atletico Madrid în Cupa Regelui. Messi a vomitat pe teren, dar a marcat golul victoriei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite