Debut cu o victorie pentru „stejari“, la IRB Nations Cup: 34-16 cu Uruguay. Vlaicu, în istoria competiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Vlaicu. FOTO: Răzvan Păsărică
Florin Vlaicu. FOTO: Răzvan Păsărică

Reprezentativa de rugby a României a învins cu scorul de 34-16, reprezentativa Uruguayului, într-un meci contând pentru prima etapă a IRB Nations Cup de la Bucureşti.

La pauză scorul era egal, 13-13, dar stejarii s-au descătuşat în repriza secundă, în care nu au primit decât trei puncte, graţie unui joc excelent pe înaintare cât şi pe „treisferturi“. 

Florin Vlaicu a reuşit cele mai multe puncte, 19. Centrul român a marcat din patru lovituri de pedeapsă, două transformări şi un dropgol. 

Cu reuşitele din partida cu Uruguay, Vlaicu l-a egalat în clasamentul all-time al marcatorilor IRB Nations Cup pe italianul Luciano Orquera. Acesta a participat la turneele din 2006, 2007 si 2010, reuşind, în total, 119 puncte. 

La partida următoare din IRB Nations Cup, miercuri, 18 iunie, contra Rusiei (ora 19.00), Vlaicu va putea stabili un nou record al turneului. 

Turneul internaţional de rugby IRB Nations Cup, înfiinţat în 2007, de către International Rugby Board, a fost organizat doar în România. Naţionala noastră este favorita acestei competiţii, ultimele două ediţii, cele din 2012 şi 2013, fiind câştigate de „stejari“.

De altfel, România ocupă primul loc în clasamentul all-time al forului internaţional de rugby în privinţa participărilor la IRB Nations Cup, cu 408 puncte. Locul secund este ocupat de Italia, cu 316 puncte, iar pe trei se află Argentina Jaguars, cu 271 de puncte.

Cele patru formaţii care vor participa la acest turneu sunt echipa de tineret a Irlandei (Emerging) Rusia, Uruguay şi România, în calitate de ţară organizatoare. 

Programul IRB Nations Cup:

Vineri, 13 iunie

Emerging Irlanda – Rusia 66-0

România – Uruguay 34-16

Miercuri, 18 iunie

Emergin Irlanda - Uruguay, ora 16.00

România - Rusia, ora 19.00

Duminică, 22 iunie

Rusia - Uruguay, ora 16.00

România - Emerging Irlanda, ora 19.00

* toate partidele vor fi transmise în direct de TVR 2

Vezi şi 

Repetiţie pentru Cupa Mondială. Lotul şi programul României la IRB Nations Cup

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite