De ce are Simona Halep şanse mari să câştige în acest an turneul de la Stuttgart, în viziunea specialiştilor WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Sezonul de zgură al circuitului profesionist feminin a debutat în 2017 cu turneul de la Stuttgart, iar Simona Halep (5 WTA) şi-a trecut în cont o primă victorie, 6-2, 6-3, cu jucătoarea cehă Barbora Strycova (17 WTA). Anastasija Sevastova din Letonia, locul 26 WTA, va juca azi cu românca în sferturile de finală ale competiţiei de categorie Premier din Germania.

De altfel, conform unei analize a WTA, care sintetizează performanţele jucătoarelor pe suprafaţa roşie în ultimii doi ani, constănţeanca este clasată pe un meritoriu loc secund. 

Reprezentanţii WTA au aplicat următoarea formulă de calcul, care aminteşte într-un fel de algoritmul folosit de organizatorii de la Wimbledon pentru stabilirea capilor de serie: cei de la WTA au adunat toate punctele câştigate pe zgură de fiecare jucătoare în 2016 şi 2017, apoi au adăugat şi 75% din punctele lor pe zgură în 2015 şi 50% din punctele strânse pe aceeaşi suprafaţă în 2014. Serena Williams şi Petra Kvitova au fost scoase din acest clasament, întrucât ele nu vor fi implicate în duelurile pentru titlurile acestui sezon. 

Garbine Muguruza are astfel cel mai bun index pe zgură din ultimii patru ani, iar Simona Halep şi Maria Şarapova completează podiumul. 

Va urca pe locul 4 începând de luni

Indiferent de rezultatele care se vor mai înregistra la turneul din Germania, Simona va ocupa locul 4 în clasamentul mondial începând de luni. Cum Dominika Cibulkova nu a jucat la Stuttgart sau Istanbul, cele două turnee WTA ale săptămânii, Halep a trecut, cu victoria din turul secund, obţinută contra Barborei Strykova, pe locul 4, deasupra slovacei.

Cum Garbine Muguruza, urmăritoarea Simonei şi ocupantă a locului 6, a pierdut în turul secund la Stuttgart cu Anett Kontaveit (Estonia), Halep e sigură că va rămâne pe locul 4 în ierarhia mondială.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite