De ce nu o suportă danezii pe Caroline Wozniacki. Ultima decizie a tenismenei a învolburat şi mai mult apele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wozniacki
Wozniacki

Deşi este de ani buni cea mai valoroasă jucătoare de tenis din Danemarca, Caroline Wozniacki nu e deloc populară în ţara ei.

Portalul dr.dk, citat de ziare.com, scrie că Wozniacki este acuzată de lipsă de patriotism, iar decizia ei de a nu participa la meciul de Fed Cup al echipei sale a stârnit şi mai multă indignare în rândul danezilor. Anders Haahr Rasmussen, un expert al tenisului din Danemarca, a explicat şi de ce danezii nu sunt câtuşi de puţin ataşaţi de Caroline. 

"Ea vorbeşte în limba poloneză cu tatăl său, este logodită cu un american şi are prieteni din întreaga lume. A călătorit în jurul lumii de la 12-13 ani. Locul ei de joacă este întreaga lume. Prăpastia dintre Wozniacki si danezi este astfel de inteles", a comentat acesta, conform aceleaşi surse.

În sprijinul ideii care confirmă prăpastia dintre Wozniacki şi danezi, fostul ministru al Culturii din ţara nordică, Bertel Haarder, a menţionat ca nu o poate numi pe Wozniacki "personalitatea anului" din aceasta tara intrucât nu-si plateste taxele in Danemarca, preferand un paradis fiscal.

Wozniacki este născută în Danemarca, la Odense, din părinţi polonezi, dar locuieşte în SUA, la Miami.

Fără Wozniacki în echipă, Danemarca se zbate în al treilea eşalon valoric al Fed Cup.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite