De ce l-a ales FRF pe Cosmin Contra selecţioner. Adevăratul motiv al numirii acestuia la cârma naţionalei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra
Cosmin Contra

Cosmin Contra este noul selecţioner al naţionalei României, urmând a fi validat în această funcţie de Comitetul Executiv al FRF.

Tehnicianul de 41 de ani, care a jucat de 73 de ori pentru naţionala României, a fost alesul FRF dintr-o listă mai lungă de antrenori, care a fost abalizată de Comisia Tehnică a FRF. Preşedintele acesteia, Mihai Stoichiţă, a explicat de ce a fost ales Contra şi nu alt antrenor.  "Ne-am gândit la ce avem nevoie acum. Naţionala este letargică, chiar dacă sunt jucători buni. Nu ştiu de ce este în starea aceasta. Trebuie să un antrenor care să revitalizeze echipa, să îi motiveze pe jucători. E nevoie de cineva care să ştie să aducă plăcerea jucătorilor de a venit la naţională şi de a juca fotbal. Asta este cel mai important. Acum, toată lumea ştie tactică, toată lumea ştie să antreneze. La naţională, talentul trebuie să fie psihologic. Acesta este motivul principal. Restul sunt secundare. Am discutat cu alţi antrenori înainte de Contra, nu spun cu cine, pentru că s-a urmat o logică a numărului de voturi", a spus Mihai Stoichiţă la Digi Sport.

Contra va debuta la naţionala României pe 5 octombrie, la Ploieşti, contra Kazahstanului. Pe 8 octombrie, tricolorii vor juca ultimele meciri din aceste preliminarii, la Copenhaga, cu Danemarca

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite