De ce au căzut fizic jucătorii noştri? Probleme uriaşe dezvăluite de fostul medic al echipei naţionale: „Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala României a arătat foarte rău din punct de vedere fizic în repriza secundă a meciului cu Elveţia, în minutul 60 aproape toţi jucătorii fiind la pământ.

Problemele fizice pe care le-au avut fotbliştii noştri l-au uluit şi pe Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale, schimbat înaintea turneului final. "Eu nu am avut niciodată o asemenea problemă la multele Campionate Europene şi Mondiale la care am participat: nu mi-a căzut niciodată echipa fizic din minutul 60. Nu am avut în viaţa mea asemenea probleme, vă rog să-mi arătaţi din perioada mea un jucător care s-a prezentat aşa cum s-au prezentat jucătorii aseară. Esenţial e să le menţii forma fizică şi să previi accidentările. Toate accidentările de aseară sunt consecinţa unei medicamentaţii defectuoase. Asta pe lângă masaj şi tot ce mai este nevoie, dar trebuie să cunoşti jucătorii. Fiecare jucător se reface diferit. Rolul echipei medicale s-a văzut în meciul cu Elveţia, nu există aşa ceva. A fost o cădere abruptă din punct de vedere fizic, ceea ce înseamnă că pregătirea nu s-a făcut bine atât înaintea Campionatului European, cât şi în timpul turneului. Medicaţia este fundamentală. S-a făcut o pregătire neadecvată. Eu am introdus pentru meciurile cu Lituania şi Spania o medicaţie specială pentru a fi testată şi a pentru a fi aplicată la EURO. Este de ultimă oră şi avea menirea de a recupera jucătorii la 48 de ore sau la trei zile. Deţin asemenea substanţe care sunt perfect legale şi eficiente, nu spun numele medicamentelor ca să nu fac reclamă. E o medicaţie care şterge oboseala şi acoperă carenţele de pregătire. S-a văzut o retenţie mare de acid lactic şi de antioxidanţi la nivelul muşchilor. Arătă, de asemenea, o proastă pregătire tehnico-tactică şi medicală. Există deficit de minerale şi de antioxidanţi. Se poate merge până la o proastă alimentaţie şi medicamenţie deficitară. Se fac experimente la echipa naţională, ştiu lucrurile astea din interior", a spus Pompiliu Popescu în această dimineaţă, la Prosport Live.

De ce trebuie să ne temem de albanezi? Capitolul la care ne sunt net superiori

 VIDEO Primele imagini cu bătaia dintre stelişti şi dinamovişti de la Paris. Scandalul continuă

Cea mai proastă glumă. Vezi AICI ce a păţit un suporter turc la meciul contra Croaţiei

 

ANALIZĂ Ce trebuie să reţinem după România - Elveţia 1-1 şi o întrebare: Ieşim la Universitate dacă batem Albania?

Iordănescu, pus la zid de Generaţia de Aur: "N-a avut reacţie!"

"Elveţia trebuia să câştige de o mie de ori!" Cine spune acest lucru

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite