Daniel Niculae, la meciul 150 în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Niculae
Daniel Niculae

Liga I Orange s-a reluat la sfârşitul săptămânii trecute, după cea mai scurtă pauză de iarnă din istoria competiţiei, când au fost programate meciurile etapei a 22-a.

Rundă a stabilit şi prima echipă calificată în play-off, Viitorul Constanţa, care a strâns 45 de puncte. Interesant, în ediţia precedentă, tot în aceeaşi rundă, Astra a făcut pasul spre faza următoare cu acelaşi punctaj. Startul etapei s-a dat pe "Municipalul" din Drobeta Turnu-Severin, unde Flavius Stoican a debutat pe banca gorjenilor, chiar în oraşul natal, în faţa celor de la CSM Poli Iaşi, formaţie care a bifat primul punct scos pe terenul oltenilor (scor 1-1), precedentele trei deplasări încheindu-se cu victorii ale gazdelor. De asemenea, trebuie menţionat că Pandurii Târgu Jiu a utilizat 11 jucători noi, ajungând astfel la 41 de fotbalişti cu minute în ediţia curentă.

A urmat partida de la Giurgiu, dintre Astra şi ASA, meci încheiat cu victoria "astralilor", scor 1-0, gazdele înregistrând al patrulea succes consecutiv, rezultate graţie cărora trupa lui Şumudică a urcat pentru întâia oară în această ediţie pe un loc de play-off. Singurul gol a fost marcat de japonezul Seto, cel care a fructificat pasa lui Budescu, decarul deţinătoarei titlului aflându-se la al patrulea joc la rând în care punctează decisiv cu gol sau pasă decisivă (etapa a 19-a, FC Voluntari -Astra 1-2, gol şi pasă de gol; etapa a 20-a, Astra - FC Steaua 1-0, gol; etapa a 21-a, Gaz Metan - Astra 0-1, pasă de gol; etapa a 22-a, Astra - ASA 1-0, pasă decisivă). Ziua de sâmbătă a fost deschisă de confruntarea CS U Craiova - FC Voluntari 5-0, dispută la finalul căreia oltenii au bifat cea mai clară victorie de la revenirea fotbalului craiovean în Liga 1 Orange. 

Omul meciului a fost Alexandru Băluţă, cel care a izbutit prima duplă din carieră în campionat. De notat şi evoluţia lui Andrei Ivan, cel care a ajuns la şase reuşite şi l-a egalat pe Dorin Rotariu în topul celor mai buni tineri marcatori (născuţi după 1 ianuarie 1994). Al patrulea meci le-a adus faţă în faţă pe Dinamo şi Viitorul. Dobrogenii şi-au păstrat invincibilitate pe arena "alb-roşilor", bifând a cincea victorie în şase deplasări. De menţionat că, ambele reuşite ale oaspeţilor au venit în partea secundă, iar la ele au contribuit decisiv jucătorii introduşi de Gheorghe Hagi pe durata jocului în teren (Roşu, pasă decisivă pentru Boli la golul de 1-1; gol Coman). O premieră pentru ediţia curentă s-a înregistrat în cel de-al cincilea joc, FC Botoşani - Concordia 1-1, în care au evoluat doar jucători autohtoni. În total, în această rundă s-au aflat pe teren doar 52 de străini, ceea ce reprezintă un procent de 26,8 % din totalul fotbaliştilor cu minute în cele şapte întâlniri. Comparativ, în aceeaşi etapă din stagiunea precedentă, au evoluat 75 astfel de jucători (procentaj 39 %). Seara de duminică a programat derby-ul celor mai titrate echipe din ultimul deceniu, CFR Cluj - FC Steaua 1-1. Partida a consemnat şi o cifră rotundă în dreptul lui Denis Alibec, cel care a marcat pentru a 40-a oară în 106 partide disputate în Liga 1 Orange, unde a mai strâns şi 12 assisturi. De asemenea, trebuie notat şi debutul lui Harlem Gnohere în tricoul "roş-albaştrilor", cel care, alături de Thaer Bawab (primul meci pentru Dinamo), a dus la 59 numărul jucătorilor cu minute în campionat pentru cele două grupări bucureştene, a relatat site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal. 

Runda s-a încheiat la Timişoara, unde gazdele şi-au păstrat invincibilitatea în faţa celor de la Gaz Metan, palmaresul confruntărilor directe cuprinzînd două succese ale bănăţenilor şi două remize. În acest ultim joc, Alin Şeroni a evoluat pentru a 50-a oară în Liga 1 Orange, competiţie în care, în această rundă, alţi doi fotbalişti au înregistrat cifre rotunde la capitolul prezenţe: este vorba de Robert Elek (FC Botoşani) - meciul 100 şi Daniel Niculae (Astra, FOTO) - jocul 150.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite