Cupa Mondială de Rugby: Australia- Noua Zeelandă e finala de vis. O istorie de 112 ani şi 154 de super-meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Australia - Noua Zeelandă va fi o finală de vis
Australia - Noua Zeelandă va fi o finală de vis

După ce sâmbătă Noua Zeelandă a trecut de Africa de Sud (scor 20-18), în prima semifinală de la Cupa Mondială, aseară Australia  a depăşit Argentina (scor 29-25) în aceeaşi fază a competiţiei.

În urma acestor rezultate, finala celei de-a opta ediţii a Cupei Mondiale la Rugby se va disputa între Noua Zeelandă şi Australia, sâmbătă, de la ora 18.00, (Digisport), la Londra. 

Partida reprezintă cel mai important duel al lumii în sportul cu balonul oval, între primele două mari puteri, fiecare dintre ele având în palmares două titluri mondiale (la fel ca şi Africa de Sud). 

Deşi sunt de valori apropiate, bilanţul direct arată o superioritate netă a neo-zeelandezilor. Până acum au avut loc 154 de meciuri, iar "all blacks" au câştigat 105. "Cangurii" au triumfat de 42 de ori şi 7 partide s-au încheiat la egalitate. Primul duel dintre cele două formaţii a avut loc în 1903, la Sydney, iar Noua Zeelandă a învins cu 22-3.

Partida de sâmbătă va fi interesantă şi pentru că este abia a cincea dintre Australia şi Noua Zeelandă, care se dispută pe teren neutru. Pănă acum, doar de patru ori s-au mai întâlnit cele două echipe în afara graniţelor Australiei ori Noii Zeeelande, iar scorul este 2-2. Noua Zeelandă aînvins la Hong Kong (2010) şi Tokyo (2009), iar Australia la Hong Kong (2010) şi Dublin (1991).

 Australia şi Noua Zeelandă s-au întâlnit de două ori şi anul acesta. La Auckland au câştigat "all-blaks" (41-13 în meci test), iar la Sydney au învins "cangurii" (27-19, în Rugby Championship - campionatul care aduce la start cele patru puteri al emisferei sudice- Australia, Noua Zeelandă, Argentina şi Africa de Sud). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite