Cum se vede Soci prin ochii românilor: „Seamănă cu Vâlcea. Ba nu, cu Cluj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflate în Rusia în cadrul campaniei P&G, „Thank you, mom“, mamele sportivelor Eva Tofalvi (biatlon) şi Marinela Mazilu (skeleton) au vizitat oraşul care, teoretic, găzduieşte Jocurile Olimpice.

De fapt, Adler, nu Soci, e oraşul unde s-au construit cele mai multe arene pentru Jocurile Olimpice de iarnă. Maria Mazilu (53 de ani) şi Ghizela Tofalvi (68 de ani) stau în apropierea acestui oraş, într-o zonă în care, odată ce ai ieşit din hotel, opţiunile sunt limitate. O plimbare pe faleză, continuată pe străzile pustii, până la „Casa P&G“, lângă Stadionul „Fisht“, unde arde flăcara olimpică. Şi cam atât,

Aşa că, după patru zile, cele două mame, aflate la prima călătorie în străinătate, au pornit în căutarea adevăratului Soci, care e la o oră de mers cu trenul faţă de unde stau ele. 

Îmbrăţişate de o moldoveancă

În aşteptarea controlului la sânge la intrarea în gară, cele două doamne au avut parte de o surpriză. Auzind că ele vorbesc în limba română, o fată venită din Republica Moldova le-a abordat. Când a aflat că Maria şi Ghizela sunt mame de sportive olimpice, moldoveanca le-a îmbrăţişat cu căldură şi le-a urat succes: „Noi, românii şi moldovenii, suntem fraţi. Trebuie să ne încurajăm reciproc“.

„Plantăm palmieri la Vâlcea“

După călătoria de o oră, cele doua mame au coborât la gara Soci şi, din start, au fost impresionate. „Aici e altă lume faţă de unde stăm noi. Se vede că e un oraş mare, aglomerat, plin de viaţă“, au remarcat, la unison, Maria şi Ghizela.

image

Apoi, au parcurs drumul până în centru, unde se organizează, zilnic, un festival pentru fani, comparând Soci cu oraşele din România. Nu s-au pus însă de acord, fiindcă doamna Mazilu a văzut în gazda JO un fel de Vâlcea autohtonă, în timp ce mama Evei Tofalvi a rămas ferm pe poziţie: „Ba nu! Seamănă cu Cluj“.

Având în vedere că nici la Vâlcea, nici la Cluj nu sunt palmieri, doamna Mazilu a cules o creangă cu nişte fructe galbene de pe un palmier şi a spus, în glumă: „Le duc acasă, le plantez ca să avem şi noi palmieri la Vâlcea“.

image

Revin cu fetele şi cu băieţii

Vizita la Soci s-a încheiat cu o plimbare pe malul Mării Negre şi o mică repriză de odihnă pe o băncuţă, sub soarele care urcă temperaturile până la 13-14 grade Celsius în aceste zile. „Poate ne bronzăm şi noi, dacă stăm aici“, a glumit doamna Tofalvi.

Având în vedere că vor rămâne în Rusia, cu programul P&G, „Thank you, mom“, până la 17 februarie, cele doua mame vor să revină la Soci încă o dată, de această dată cu fetele şi cu băieţii lor. „Când Eva şi Marinela îşi vor termina competiţiile, revenim cu ele, dar şi cu Marinel si cu Erno. Să vadă şi ei adevăratul Soci“, au spus Maria si Ghizela.

image

Pe aceeaşi temă:

 Jocurile Olimpice de la Soci, care nu sunt la Soci Ruşii organizează cea mai scumpă ediţie a evenimentului din istorie, care include şi un amănunt demn de poveştile cu Radio Erevan.

Lacrimi de mamă: cum a ratat Eva Tofalvi o clasare între primele cinci la Jocurile Olimpice de la Soci Încurajata de mama şi de fratele ei din tribune, portdrapelul României la Jocurile Olimpice de iarnă a avut parte de o cursă dramatică în care a ratat la mustaţă cea mai bună performanţă din carieră.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite