Cum l-a trădat Iordănescu pe Gică Popescu înainte ca acesta să intre la închisoare în „Dosarul Transferurilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anghel Iordănescu a ajuns în postura de a se afla în dizgraţia celor mai mulţi membri ai Generaţiei de Aur, din cauza unei lovituri pe care i-a aplicat-o lui Gică Popescu.

Rămas fără fotoliul călduţ de senator, Iordănescu şi-a anunţat în 2012,  intenţia de a candida la şefia Federaţiei Române de Fotbal, dar a renunţat ulterior, în vara lui 2013, susţinând că este trup şi suflet alături de Gică Popescu.
„Îmi e imposibil să mă lupt cu această echipă a lui Gică Popescu. Când mă gândeam la această poziţie de preşedinte, după ce auzisem că Mircea Sandu şi-a anunţat decizia de a renunţa, nu mă aşteptam ca Gică Popescu să candideze şi nici să aibă asemenea oameni de valoare în echipă. Am discutat cu el pe marginea acestui proiect al lui. Vă spun sincer că sunt entuziasmat, fiindcă îmi dau seama că el şi cei care îi sunt alături îşi doresc să facă performanţă”, spunea atunci Iordănescu.
În decembrie 2013, Mircea Sandu i-a oferit „Generalului” un post de director tehnic al loturilor naţionale, pe o leafă mai mult decât consistentă, de 8.400 de euro pe lună. Se spune că tot Gabriel Oprea, la acea oră vicepremier pe domeniul apărare şi siguranţă naţională, ar fi făcut „lobby” pentru angajarea prietenului său. Gică Popescu l-a rugat atunci pe Iordănescu să-şi preia postul după alegerile din martie 2014, pentru a veni la Casa Fotbalului o dată cu restul echipei sale, însă fostul senator a insistat că trebuie să meargă atunci, deşi mai putea aştepta două luni. Cel mai probabil, „Generalul” ştia pe linie politică, de la prietenul Oprea, ce îl aşteaptă pe Popescu, care avea să intre la închisoare, şi a vrut să-şi asigure postul, acceptând propunerea lui Mircea Sandu
După condamnarea lui Gică Popescu şi victoria lui Răzvan Burleanu, la alegerile din 2014, Tata Puiu a schimbat taberele fără resentimente şi a devenit pilon de bază în noua organigramă FRF, deşi ca director tehnic nu făcea mai nimic şi pentru că Victor Piţurcă, selecţionerul de atunci, nu accepta vreun ajutor sau vreo relaţie cu alticineva.
Pe 27 octombrie 2014, Iordănescu a acceptat propunerea a prelua din nou frâiele echipei naţionale, deşi nu mai antrenase pe nimeni de opt ani. „Nu puteam să-l refuz pe Gabi Oprea”, s-ar fi confesat atunci Iordănescu apropiaţilor săi. Gabi Balint a dezvăluit că antrenorul de 66 de ani ar fi preferat să nu se apeleze la el şi să-şi păstreze postul călduţ de la FRF, dar întrucât era plătit cu o grămadă de bani i s-a impus cumva să treacă pe banca naţionalei.
Gică Popescu nu l-a iertat niciodată pentru trădare şi la primul interviu acordat după ieşirea din închisoare, l-a taxat dur. "Din punctul meu de vedere, acum domnul Iordănescu este total depăşit. 10 ani de zile în care nu a avut contact individual cu fotbalul. A stat departe de fenomen, eu ştiu foarte bine pentru că domnul Iordănescu urma să devină director tehnic. Am stat de vorbă cu dânsul şi simţeam, dar era Anghel Iordănescu...Din punctul meu de vedere, acum nu era pentru această funcţie.Despre domnul Iordănescu din '94, '96, '98, tot respectul şi pot vorbi numa de bine. Pe cel de acum nu-l cunosc. Este doar o fantomă a vechiului Iordănescu, nu are nimic de-a face cu vechiul Anghel Iordănescu. Sunt anumite lucruri pe care nu le pot spune public. Sunt lucruri care rămân doar între mine şi dânsul. Lucruri care nu au nimic în comun cu fotbalul", a spus Gică Popescu la Antena 3.

Vezi AICI ce crede Mircea Lucescu despre parcursul României la Euro 2016

Cine l-a forţat pe Iordănescu să preia naţionala? "El nici n-a vrut!"

Unul dintre căpitanii naţionalei dezvăluie: "Avem nevoie de un selecţioner tânăr, cu gândire occidentală!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite