Cum l-a băgat Ion Ţiriac la închisoare pe tatăl celebrei Steffi Graf, decedat apoi din cauza unui cancer de pancreas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Socotită cea mai bună jucătoare din istoria tenisului feminin, Steffi Graf a suferit cumplit atunci când tatăl ei a intrat la închisoare.

Acest lucru s-a întâmplat acum 20 de ani, în 1997, când Steffi era într-un vârf de formă. Peter Graf a fost condamnat la trei ani şi nouă luni de închisoare pentru evaziune fiscală de peste 15 milioane de mărci. 

El nu plătise impozitele aferente câştigurilor pe care fiica sa le realizase din tenis şi a stat în detenţie timp de 25 de luni. Puţini ştiu că investigaţia autorităţilor în cazul lui Peter Graf a pornit de la un proces în care era implicat Ion Ţiriac. Dezvăluirea a fost făcută în cartea "Steffi-putere publică, durere personală", scrisă de americanca Sue Heady. 

Conform acesteia, Ion Ţiriac l-ar fi plătit în avans pe Peter Graf pentru ca Steffi să joace la un turneu organizat de el la Essen. Jucătoarea s-a retrs din cauza unei accidentări, dar tatăl ei a refuzat să-i înapoieze banii lui Ţiriac, care l-a acţionat în judecată. Mai ales că nu-l suferea deloc pe Peter Graf. Acest caz a atras atenţia autorităţilor cu privire la modul haotic în care sunt gestionate finanţele jucătoarei şi mergând pe firul investigaţiilor, anchetatorii au descoperit nereguli uriaşe. 

Peter Graf a stat la închisoare mai bine de doi ani, perioadă în care Steffi a fost extrem de afectată, pentru că tatăl ei a fost cel care a lansat-o în tenis şi s-a ocupat de cariera ei. Cu toate acestea, Peter avea o viaţă haotică, era alcoolic şi afemeiat, şi într-un conflict continuu cu fiscul.

Peter Graf a murit în 2013, la 75 de ani, din cauza unui cancer la pancreas.

peter
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite