Cum a comentat presa internaţională victoria Simonei cu Cori Gauff: „Halep pare incredibil de periculoasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (7 WTA) s-a calificat în sferturile de finală, luni, după ce a învins, 6-3, 6-3, pe revelaţia turneului, jucătoarea americană Cori Gauff (313 WTA), venită din calificări.

Presa de specialitate, citată de ziare.com şi digisport.ro, a remarcat pretaţia solidă a româncei şi a lăudat parcursul de până acum al învinsei acesteia. 

Twitter Wimbledon - "Un pas prea mare pentru Coco Gauff - dar ce parcurs memorabil a avut! Publicul de pe terenul numărul 1 se ridică în semn de recunoştinţă pentru tot entuziasmul"

wtatennis.com - "Halep încheie parcursul de basm al lui Gauff şi ajunge în sferturi la Wimbledon. Halep a jucat un meci curat, cu 17 winnere şi 14 greşeli neforţate, câştigând 70 la sută dintre puncte atunci când a urcat la fileu. Iar cele 15 winnere ale lui Gauff nu au putut să depăşească cele 28 de erori neforţate.Totuşi, americanca nu s-a predat fără luptă, pentru că a salvat două mingi de meci, dar nu a fost capabilă să mai aibă o altă revenire consecutivă pentru a-şi menţine turneul viu" 

BBC -  "Simona Halep a câştigat acest meci şi pare incredibil de periculoasă. Trebuie remarcat cât de bine a jucat Simona Halep astăzi! E uşor să pierzi in faţa acestei jucătoare cu o poveste incredibilă, dar Simona a fost strălucitoare astăzi! Nu a fost deloc uşor pentru ea să joace cu cineva care nu are nicio presiune ţi care loveşte atât de puternic, dar Halep a fost extraordinară!"

Metro: "Cursa lui Cori Gauff la Wimbledon a fost oprită în cele din urmă de Simona Halep! Gauff le-a învins deja pe Venus, Rybarikova şi Hercog, dar fosta lideră mondială Simona Halep s-a dovedit a fi cu un pas în faţă! Gauff nu a jucat rău, a manevrat-o pe Simona pe teren, dar românca a ştiut cum să reziste şi să găsească soluţiile cele ma bune. Au fost multe momente în care Gauff credea că va lua punctul cu un forehand puternic, doar că Simiona scotea o lovitura câştigătoare puţin probabilă"

The Washington Post: "Cursa magică a lui Coo Gauff a ajuns la final. Avansul rapid luat de Halep s-a dovedit prea mult pentru Gauff, chiar dacă americanca nu a cedat fără să lupte"

Miami Herald - "Halep a facut cinci break-uri şi a profitat de cele 29 de greseli neforţate comise de Gauff. Americanca a salvat două mingi de meci când Halep avea 5-2, însă românca a reuşit sa obţină victoria"

L'Equipe - "Simona Halep s-a impus logic în faţa lui Cori Gauff. Fostul lider mondial a reuşit mai multe lovituri câştigătoare şi mai puţine erori neforţate, iar matematica jocului a adus succesul. După ce a reuşit trei break-uri în primul set, românca a fost mai solidă şi în al doilea - Cori Gauff nu a reuşit să găsească antidotul pentru jocul celei de-a 7-a favorite"

Gazzetta dello Sport - "Cori Gauff a încercat să se lupte de la egal la egal cu o jucătoare care are cu 500 de meciuri mai mult decât ea în circuitul WTA şi a fost campioană la Roland Garros anul trecut. A fost decisivă experienţa Simonei Halep, care a ştiut să gestioneze partida ideal, limitând numărul de greşeli şi profitînd de fiecare minge. Halep a demonstrat că e o jucătoare de un alt nivel"

În următoarea fază a competiţiei Halep o va întâlni pe Shuai Zhang (China), locul 50 WTA, care s-a calificat după ce a trecut, 6-4, 1-6, 6-2, pe Daiana Iastremska (Ucraina), locul 35 WTA. Zhang conduce cu 2-1 în partidele cu Halep. Victoriile chinezoaicei sunt din 2016, scoruri 6-4, 6-3, în turul I, la Australian Open, şi 6-0, 6-3, în optimi, la Beijing. Românca s-a impuns în 2012, în turul I la Indian Wells, scor 6-1, 6-1.

Meciurile din sferturile de finala ale competiţiei feminine de la Wimbledon vor avea loc marti, iar semifinalele sunt programate joi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite