CTP, despre jocul Simonei Halep: „Încordată pe iarbă, ca un cal pe gheaţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a pierdut în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, după un meci în care a dezamăgit în faţa taiwanezei Sue Wei Hsieh.

Halep a fost învinsă cu 6-3, 4-6, 5-7 şi nu a convins deloc la prima apariţie după ce a câştigat Roland Garros. Cristian Tudor Popescu a urmărit meciul Simonei şi a tras câteva concluzii, publicate pe republica.ro

 "În istoria tenisului sunt foarte rari jucătorii care au câştigat şi la Wimbledon, şi la Roland Garros. Jocul pe gazonul londonez are alţi parametri decât pe zgură, iar Simona nu a participat, după Paris, la niciun turneu pregătitor pe iarbă...

Nici la 5-2 în decisiv, nici la mingea de meci pe care a avut-o la 5-4, nu am crezut în victoria ei. Era vizibil încordată, nu dădea drumul la picioare până la capăt, nu simţea terenul şi lovea mai mult din braţe, fără corp.

image

Nesiguranţa ei s-a văzut cel mai rău şi clar la smash-ul pe care l-a avut în mână, lângă fileu, cu mai mult de jumătate de teren liber în dreapta – ca să nu-şi schimbe poziţia corpului, a lovit pe direcţia adversarei, de unde a primit un retur pe linie...

Combinaţia dintre suprafaţă şi jocul lui Su-Wei Hsieh a fost letală. Îndemânatica taivaneză practic nu liftează, toate loviturile ei sunt plate sau tăiate. Mingea vine astfel mai jos, mai drept decât o aşteaptă Simona în tot restul anului, pe zgură sau hard. Lipsa traiectoriei balistice, fapt care cere să te bagi tot timpul sub minge, a făcut-o să trimită de multe ori în plasă reverul lung de linie, lovitura ei fanion.

Dacă adăugăm şi deplasarea formidabilă a lui Su, care a scos exasperant serii întregi de lovituri decisive, ştiinţa acesteia de a pune scurte (Su-Wei Hsieh nu este fitecine, este câştigătoare de Grand Slam-uri la dublu şi nr. 1 mondial), precum şi dramul de noroc care i-a lipsit Simonei, avem imaginea înfrângerii.

Care nu prea este o surpriză. Dacă e să fim lucizi, Simo nu a fost nici pe departe pregătită pentru Wimbledon aşa cum a fost pentru Roland Garros. Nu a crezut în şansa ei pe iarbă.


Urmează însă hard-ul american, unde cred că jucătoarea nr. 1 a lumii va investi mai mult..

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite