CTP, după accidentarea lui Halep: Hernia Simonei şi coloana vertebrală a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a analizat situaţia Simonei Halep, care a anunţat că  suferă de hernie de disc şi a făcut o paralelă cu ce se întâmplă în România.

„În ciuda sunetului sumbru al acestor cuvinte, hernia de disc nu e un lucru chiar atât de grav. Nu e o problemă cu care să te joci, dar nici foarte grav nu este. Au fost şi alţi jucători, alte jucătoare care au avut probleme cu coloana, cu spatele, cu hernia de disc. De pildă Andrei Pavel a jucat până la 35-36 de ani şi destui ani din carieră a jucat cu hernie de disc. Victor Hănescu, la fel, probleme cu spatele, şi asta nu l-a împiedicat să îşi ducă la bun sfârşit cariera. Dacă vreţi să râdeţi vă pot spune că şi eu am dublă hernie de disc şi totuşi mai pot să joc tenis la un nivel destul de intens”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

 „Problema este cum va reuşi Simona să gestioneze luna aceasta, cu Turneul de la Moscova şi cu Turneul Campioanelor. Aici e o alegere, dacă să joace la Moscova sau nu, să încerce să prelungească pauza fizică până la Turneul Campioanelor ca să se refacă complet sau să încerce să joace totuşi la Moscova, pentru a avea meciuri în picioare, pentru că ea nu a mai trecut de turul întâi de vreo lună şi jumătate încoace. (Ce credeţi că va alege, să joace la Moscova?) Nu pot eu să decid în locul ei, dar după părerea mea eu aş sfătui-o să nu joace la Moscova, să încerce să-şi regăsească forma fizică completă. Faptul că de pildă s-a dus la imediat la Beijing după Wuhan, când era limpede că nu va putea să recupereze deloc, şi aţi văzut cât de rău a fost meciul de la Beijing, asta mă face să cred că e mai bine să încerce recuperarea cât mai completă până la Turneul Campioanelor”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

„Am văzut tot felul de reacţii ale cretineţilor de pe net în legătură cu faptul că Simona ia un milion de dolari pentru participarea la toate turneele Premier 5, şi acum pentru cele trei seturi jucate şi pierdute la Wuhan şi Beijing, spuneau unii, ia milionul de dolari. Să se uite aceşti indivizi, cu toate că n-o vor face, o spun oamenilor de bună credinţă, la câte turnee a disputat fiecare jucătoare din top 10 în momentul de faţă. O să vedeţi că Wozniacki, nr. 2, a disputat 20 de turnee, Kerber, nr. 3, 20 de turnee, Svitolina, 19 turnee. Toate jucătoarele din top 10 au disputat de la 20 de turnee în sus, cu cel puţin 3-4 turnee mai mult decât Simona. Deci cu cele 16 turnee ale ei, Simona a reuşit să fie cu 2.500 de puncte în faţa celei de-a doua clasate. Vă daţi seama ce randament pe meci a realizat Simona în acest an. Aşa cum spunea marea ei rivală, Karolína Plíšková, «Simona este cu adevărat cea mai bună dintre noi pentru că ea joacă constant bine, noi avem suişuri, coborâşuri, ratăm turnee întregi, în vreme ce ea joacă de cele mai multe ori bine» ”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Nu e aşa de grav cu Simona, se va reface, grav e cu România, pentru că dacă dl Liviu Dragnea reuşeşte să schimbe după bunul lui plac completul de 5 judecători ai Înaltei Curţi care urmează să îl judece, dacă reuşeşte, cu ajutorul Guvernului României, să îl schimbe, atunci România o să aibă o fractură de coloană vertebrală”, a punctat jurnalistul Cristian Tudor Popescu,la Digi24, citat de republica.ro 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite