CSU Craiova – AC Milan: „diavolul“ se întoarce în România după 41 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gianluigi Donnarumma, portarul de 18 ani al Milanului FOTO Getty Images
Gianluigi Donnarumma, portarul de 18 ani al Milanului FOTO Getty Images

În turul trei preliminar al Ligii Campionilor, CSU Craiova joacă în această seară cu AC Milan, partidă programată de la ora 21.00, în direct pe DigiSport 1.

Probabil că Severinul nu va mai vedea în următorii 100 de ani sau chiar niciodată o echipă precum Milanul la malul Dunării, mai ales că CSU Craiova va reveni din toamnă în Cetatea Băniei. E o echipă nouă a Milanului, mult schimbată în bine odată cu apariţia investitorilor chinezi şi a munţilor de bani, dovadă fiind şi ultimul amical al rosso-nerrilor, 4-0 cu Bayern Munchen.

S-au făcut transferuri de marcă: Andre Silva (Porto), Mussachio (Villareal), Rodriguez (Wolfsburg), Calhanoglou (Leverkusen), plus Bonucci (Juventus) şi Biglia (Lazio), care nu vin la Severin.

Echipa antrenată acum de fostul mare atacant al Romei, Vicenzo Montella, n-a mai fost în România din 1976, când a făcut 0-0 la Bucureşti cu Dinamo, în primul tur al Cupei UEFA, duă care s-a impus cu 2-1 pe San Siro. Iar în istoricul confruntărilor cu echipele româneşti există desigur finala Cupei Campionilor cu Steaua din 1989, 4-0 pentru trupa la care străluceau Van Basten, Gullit şi Rijkaard.

Atuurile Craiovei ar fi că are un antrenor italian, pe Devis Mangia, şi că Milanul vine după o deplasare totuşi istovitoare, din China. „Ideea de joc a Milanului am studiat-o, am văzut şi anul trecut multe meciuri, dar echipa de acum e diferită de ce a fost până acum. Milan revine în Europa după câţiva ani, în Italia e emulaţie mare, sunt sigur că va juca cu cea mai bună formaţie posibilă,. Trebuie să ne arătăm calităţile contra unei echipe mari“, a spus Mangia. Biletele sunt epuizate pentru acest joc, dar şi pentru returul de pe San Siro e un interes mare, toţi fanii milanişti dorind să vadă noua trupă în acţiune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite