Cristian Ciocan a crescut la Pechea: "Nu mi-e ruşine să spun că am crescut la ţară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ciocan ţinteşte centura de campion mondial
Cristian Ciocan ţinteşte centura de campion mondial

Centura de campion european WBO la categoria grea se află de peste 6 luni în posesia sportivului român Cristian Ciocan, al cărui nume de scenă în Germania este Christian Hammer.

"Prima oară am intrat într-o sală de box la îndemnul dirigentului meu de atunci, maestrul Felix Păun. El este omul care m-a descoperit şi a avut încredere totală în mine. Sper să nu îl dezamăgesc vreodată pentru că de câte ori am ocazia îi mulţumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine. Tot dânsul este cel care a văzut şi potenţialul uriaş al lui Lucian Bute", spune Cristian, care nu se fereşte să recunoască faptul că provine dintr-o famiie modestă. "Am fost patru copii crescuţi doar de mama şi bunici. Am fost un băiat normal, tipic de la ţară, obişnuit de mic cu munca. Am avut ambiţia de a face mai mult si multumesc Lui Dumnezeu am reuşit", povesteşte boxerul român.

În 2006, a fost "racolat" de nemţi

În iunie 2006, după ce a câştigat aurul la Campionatele Mondiale de juniori din Maroc, Ciocan a fost contactat de clubul "Universum Box Promotion" din Germania. "Mi-au propus să semnez cu ei în momentul în care voi fi hotărât să fac pasul la profesionişti. Cum în ţară nu erau cele mai bune condiţii, am acceptat oferta lor si 2 ani mai târziu, în 2008 am plecat in Germania, unde a avut debutul meu în lumea boxului profesionist", îşi aminteşte pugilistul. După performanţa obţinută în februarie în oraşul natal, Galaţi, Cristi se bucură de o perioadă de vacanţă, urmând ca în curând să se stabilească ziua când va avea următorul său meci. Cu siguranţă acest lucru nu i-l va spune şi mamei lui care nu a fost niciodată de acord cu alegerea lui de a deveni boxer. "O înţeleg perfect. Ce mamă şi-ar dori ca fiul ei să urce în ring? Nu a văzut nici un meci şi nici nu cred că o să poată vreodată să se uite la mine când boxez", a încheiat Cristian Ciocan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite