Craioveanul Nicuşor Bancu a marcat primul gol după o accidentare horror

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicuşor Bancu, fotbalistul de la CSU Craiova, care a suferit una dintre cele mai groaznice lovituri din fotbalul românesc, a marcat primul gol după întoarcea pe gazon.

Pe 29 octombrie 2014, la meciul Viitorul – CSU Craiova, din optimile Cupei, în fotbalul românesc se petrecea o accidentare, care a intrat direct în Top 10 al celor mai grave incidente de acest gen din istoria fotbalului cu balonul rotund de la noi.
Nicuşor Bancu a fost victima unui atac întârziat, dar criminal al lui Alin Şeroni, pe atunci la Viitorul, iar fotografia care a surprins incidentul nu mai necesită nicio precizare. Poate doar că verdictul a fost fractură de tibie şi peroneu, iar jucătorul de 23 de ani a ajuns direct pe masa de operaţie, în vreme ce agresorul său a primit iniţial o suspendare de 16 etape, anulată ulterior, la Comisia de Apel. Şeroni a stat doar o etapă şi a plătit o amendă de 740 de lei, din cauza unui regulament confuz.
Pentru fotbalistul Craiovei a urmat o pauză de cinci luni şi o revenire treptată la joc, circumstanţe care i-au permis să mai aibă doar două apariţii îm sezonul trecut, ambele în luna mai, care au însemnat în total 20 de minute, în două partide.
Bancu şi-a revenit complet abia în pauza competiţională, când şi-a reluat locul în lotul juveţilor, iar golul înscris duminică, în poarta celor de la Dinamo este primul după întoarcerea sa pe gazon.  În plus, el a reuşit şi o pasă de gol, la prima reuşită alui Bawab şi a avut o contribuţie decisivă la victoria cu scor de neprezentare obţinută de Craiova în faţa „câinilor roşii”. Performanţa lui Bancu este cu atât mai importantă cu cât acest meci a fost abia al doilea ca titular pentru tânărul fotbalist, despre care iniţial s-a crezut că nu va mai juca vreodată fotbal. „Numai eu ştiu cât am muncit împreună cu cei care s-au ocupat de recuperarea mea. Sunt mândru că am revenit şi vreau să-mi păstrez locul în primul unsprezece”, a spus Bancu, după meciul de la Craiova.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite