CM 2014. Costa Rica a „murit” frumos. Latino-americanii au părăsit Mondialul în sferturile de finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporter al reprezentativei Costa Rica FOTO Reuters
Suporter al reprezentativei Costa Rica FOTO Reuters

Cotată cu şanse extrem de mici de a ieşi din grupa D, naţionala Costa Rica a făcut o figură superbă la Mondiale, terminând competiţia neînvinsă. Costaricanii au eliminat trei campioane mondiale (Italia, Anglia şi Uruguay) şi una europeană (Grecia), remizând cu o altă campioană europeană (Olanda), care a trecut de ea doar la penaltyuri.

Citeşte toate ştirile de pe adevarul.ro despre CM 2014

Naţionala celui mai mic stat participant la Cupa Mondială a atins cea mai bună performanţă din istoria ei, la abia a treia participare a ei la un turneu final. „Suntem mândri de ce am realizat. Am fost şi puţin norocoşi că am ajuns în această fază a competiţiei, dar am dat totul în faţa unor fotbalişti de cea mai înaltă valoare. Această naţională poate avea un viitor frumos”, a afirmat selecţionerul Jorge Luis Pinto, un columbian care conduce Costa Rica din 2011.

Ca şi la meciurile anterioare, portarul Keylor Navas, de 27 de ani, a apărat extraordinar şi probabil va pleca de la Levante, însăşi Real Madrid fiind interesată de serviciile sale. Levante cere însă zece milioane de euro în schimbul jucătorului. Exceptându-i pe Ruiz şi Campbell, socotiţi deja vedete la Fulham şi respectiv Arsenal, un alt fotbalist remarcat în lotul costaricanilor este mijlocaşul Celso Borges, jucător în Suedia, la AIK Solna. Borges este fotbalistul care a alergat cel mai mult la acest Mondial, parcurgând în cinci partide 60.421 kilometri, cu o medie de peste 12 kilometri alegaţi pe meci.

Ştiri pe aceeaşi temă:

CM 2014. VIDEO Olanda a trecut de Costa Rica după loviturile de departajare şi va întâlni în penultimul act Argentina

CM 2014. Olanda – Costa Rica, cel mai dezechilibrat sfert de finală de la CM

Ştiri similare pe dolce-sport.ro:

Spectacol înecat în sînge în Costa Rica! Trei suporteri înjunghiaţi

Navas a dus meciul în prelungiri şi fost ales de FIFA jucătorul meciului Olanda - Costa Rica

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite