Coronavirus. Handbalul, îngheţat pe toate planurile: ce se întâmplă cu turneul preolimpic şi cu meciul Dinamo - PSG

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Handbalul este îngheţat în contextul pandemiei de coronavirus. Vineri, forurile decizionale au făcut anunţuri în cascadă care amână duelurile de pe semicerc pentru date ce vor fi stabilite ulterior.

Mai întâi, a venit decizia Federaţiei Române de Handbal privitoare la competiţional de pe plan intern: până pe 31 martie nnu se va mai juca niciun meci de handbal pe terioriul României. „Sănătatea participanţilor la activitatea handbalistică şi nu numai, trebuie să primeze şi, ţinând cont de setul de măsuri luate în ultima perioadă de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, de faptul că numărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 de pe teritoriul României este în creştere, decide suspendarea tuturor competiţiilor de handbal pe plan intern”, a transmis FRH.

Apoi, a venit decizia Federaţiei Europene de Handbal care vizează competiţiile europene inter-cluburi, inclusiv Liga Campionilor. EHF a suspendat toate meciurile până pe 12 aprilie. Trei echipe româneşti sunt afectate direct. Dubla dintre Dinamo şi PSG, din optimile Ligii Campionilor la handbal masculin (programată pentru 22 şi 28 martie) va fi reprogramată, la fel ca şi partidele din sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin, CSM Bucureşti - Gyor (5 şi 11 aprilie) şi SCM Rm. Vâlcea - Metz (4 şi 12 aprilie).

În scurt timp, a venit şi decizia Federaţiei Internaţionale de Handbal, care a anulat cele două turnee preolimpice de handbal feminin programate în Spania, Muntenegru şi Ungaria. Astfel, România nu va mai juca în perioada 20-22 martie la Podgorica. IHF a anunţat că în aceste condiţii calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi reprogramate pentru luna iunie, în cazul în care situaţia o va permite. Cele 20 de handbaliste tricolore aflate în cantonament pentru turneul preolimpic au fost trimise acasă în aceste condiţii. Muntenegru anunţase deja de câteva zile că luase decizia de a nu permite accesul spectatorilor la turneul preolimpic de teama coronavirusului.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite