Contra, o dezamăgire cât „Marele Zid“: cât au cheltuit chinezii cu antrenorul român şi ce au primit la schimb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra
Cosmin Contra

Mai sunt zece etape până la finalul campionatului în China, însă deja se poate trage o concluzie: instalarea lui Cosmin Contra la Guangzhou R&F a fost o greşeală imensă de ambele părţi.

În primul rând, prin plecarea de la Getafe, acolo unde avea parte de meciuri cu Barcelona şi Real Madrid, antrenorul de 39 de ani s-a îndepărtat de un campionat unde nu oricine prinde un contract. 

Apoi, nici chinezii n-au motive de mulţumire. Au făcut eforturi financiare uriaşe pentru instalarea românului pe bancă – au oferit 1,5 milioane de euro celor de la Getafe şi un salariu de 2 milioane de euro lui Contra -, iar banii lor s-au dus pe apa sâmbetei. 

Un tehnician care a fost adus să câştige titlul în China a dezamăgit crunt, iar acum Guangzhou R&F se zbate pentru a scăpa de la retrogradare.

Duminică, în etapa a 20-a, elevii lui Contra au fost învinşi pe teren propriu de Shandong Luneng, scor 2-4. Rezultatul a întregit „opera“ românului în „Ţara Marelui Zid“. Iată reperele unui traseu catastrofal:

*În Liga Campionilor Asiei, Contra a trecut de două runde preliminare, a calificat echipa în faza grupelor, însă acolo s-a clasat pe ultimul loc. A pierdut patru din şase jocuri, înregistrând şi două eşecuri cu 0-5! Guangzhou R&F a luat un punct şi a încheiat parcursul în competiţie cu un golaveraj 3-13!

*În Cupa Chinei, elevii românului au fost eliminaţi în runda a patra. Echipa a intrat în competiţie în runda a treia, a învins la limită, 1-0, o divizionară secundă. În următorul meci, a pierdut cu Shanghai SIPG, locul 2 în prima ligă.

*În campionat, Guangzhou R&F se zbate pentru a evita retrogradarea. E pe locul 11 din 16 cu zece etape înainte de finalul stagiunii. A adunat 21 de puncte, fiind la trei puncte de locul 15, primul care duce în liga secundă.

30  de meciuri în toate competiţiile are Cosmin Contra la Guangzhou R&F: 9 victorii, 7 egaluri, 14 înfrângeri.
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite