CONFERINŢĂ Victor Piţurcă: „Vrem să ajungem la performanţele generaţiei lui Gheorghe Hagi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă, selecţionerul României FOTO Cosmin Iftode
Victor Piţurcă, selecţionerul României FOTO Cosmin Iftode

România va disputa vineri prima manşă din meciul de baraj împotriva Greciei, când „tricolorii“ vor face deplasarea la Pireu. Partida se va juca începând cu ora 21.45.

Victor Piţurcă: „Ciprian Tătăruşanu este apt de joc, s-a antrenat normal ieri şi azi. Ne dorim calificarea cu această echipă nouă a României. Ar fi bine să ajungem la performanţele generaţiei lui Hagi, dar în primul rând trebuie să obţinem calificarea. Mă aştept să-l pot folosi pe Vlad Chiricheş la meciul retur, deşi nici atunci nu ştiu dacă va fi pregătit. Vineri ar trebui să-şi pună masca.

Fernando Santos, selecţionerul Greciei: „Niciuna dintre echipe nu va juca la egal“

Pentru mine este o situaţie specială, pentru că se joacă un baraj, însă este un meci special ca pe vremurile mele de jucător. În Liga Campionilor, atunci, se juca tur-retur. Sunt două meciuri pe care trebuie să le tratăm cu profesionalism, iar băieţii au inţeles tot ce le-am explicat. Se poate întâmpla orice şi le-am spus să nu fie crispaţi în teren, pentru că nu le va lua nimeni capul dacă vor greşi sau nu ne vom califica.

Dimitrios Salpingidis, atacantul Greciei: „Am evitat Franţa şi Suedia la baraj, vrem să câştigăm ambele meciuri cu România“

Pe echipa României o interesează să marcheze gol, goluri pentru a se califica. În funcţie de joc, de ceea ce se va întâmpla în teren, pot să fie momente dificile, dar noi când vom avea posibilitatea vom ataca. Dacă vom putea face asta tot timpul va fi foarte bine. Le-am cerut jucătorilor calm, să se pregătească normal, să fie liniştiţi şi în momentul în care începe jocul să joace cu acea linişte care să creeze o atmosferă bună şi să joace astfel încât să le facă şi plăcere. Sunt două jocuri capitale pentru a ajunge la mondial, însă nu vreau să se creeze presiune asupra jucătorilor, pentru că fotbalul este un joc. Sunt două jocuri care trebuie tratate cu mult profesionalism şi cred că băieţii au înţeles foarte bine în aceste zile ceea ce doresc. Îmi pare bine că sunt şi relaxaţi. Într-un joc de fotbal se poate întâmpla orice. Ei trebuie să fie pregătiţi şi sunt pregătiţi pentru joc, dar în limitele normalului. Dacă într-un meci ca acesta nu dai totul, atunci când?“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite