CONFERINŢĂ Planul lui Cosmin Contra pentru meciul Steaua - Petrolul: „Învingem şi relansăm campionatul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra, antrenorul echipei Petrolul Ploieşti FOTO Răzvan Păsărică
Cosmin Contra, antrenorul echipei Petrolul Ploieşti FOTO Răzvan Păsărică

Petrolul Ploieşti va întâlni duminică (21.00) Steaua, în deplasare (Ghencea), partida contând pentru etapa cu numărul XVI. Înaintea confruntării, cele două echipe sunt la egalitate, însă campioana României are cu trei meciuri disputate mai puţin.

Antrenorul formaţiei Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra a prefaţat meciul cu Steaua.

...despre confruntare: „Sper ca băieţii să dea ce au mai bun şi să câştigăm în faţa unei echipe care nu a pierdut în acest sezon. Dacă vom câştiga, vom relansa campionatul. Echipa este pregătită, cred că am demonstrat în foarte multe momente ale acestui campionat că jucăm un fotbal bun, ajungem uşor în faţa porţii şi putem să câştigăm orice meci. Sper ca presiunea să nu-i intimideze pe jucători. 

Am încercat în această săptămână să le explic jucătorilor că nu sunt mai prejos decât cei de la Steaua. Ei trebuie să fie convinşi că pot să câştige în Ghencea. Dacă pierdem, se vor reduce şansele noastre la titlu foarte mult, mai ales în condiţiile în care Steaua are 3 restanţe. Din ce ştiu eu, în Ghencea gazonul este foarte bun. Este mai bun decât pe Arena Naţională. Sperăm să facem un spectacol bun, pentru că este derby-ul acestei runde, poate şi al acestui final de campionat“.

...despre sistemul de joc: „Petrolul va juca la fel de ofensiv şi cu aceiaşi jucători de până acum. Pot interveni nişte schimbări, dar post pe post, nu altceva. Steaua a jucat mai slab pentru că a avut prea mult respect faţă de Schalke. Schimbările pe care le-a făcut Reghe au adus un plus echipei. Mă aştept ca duminică Steaua să înceapă cu aceeaşi formulă cu care a terminat jocul cu Schalke. Sper să fim la fel de motivaţi şi la fel de agresivi ca şi anul trecut, când am făcut 2-2 pe Arena Naţională. E meciul care mi-a plăcut cel mai mult în sezonul trecut. Am jucat împotriva campioanei şi puteam să câştigăm acel meci“.

...despre pregătirea fizică: „Ieri şi alaltăieri ne-am antrenat la Buftea, pe nişte terenuri foarte tari, azi ne-am pregătit pe unul foarte moale. Sper că mâine ne vom putea antrena pe un teren normal. Dacă vremea va fi cum e azi, nu va fi necesar să amânăm campionatul, dar dacă va ninge şi va fi iar viscol cred că posibilitatea accidentărilor devine tot mai mare. Nu ştiu cui îi convine să se uite la un meci de Divizia A pe un teren impracticabil“.

...despre indisponibili: „Hamza încă nu este la 100%, nu ştiu dacă va juca. Acum e abia la 75% din potenţial. Voi vedea, în funcţie de cum se va antrena, dacă va juca împotriva Stelei. Voi hotărî înaintea meciului. Am doar 3 absenţi, care se ştiu, Marinescu, Beţa şi Morar, care sunt accidentaţi“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Ilie Balaci despre căpitanul roş-albaştrilor: „Şansa Stelei este plecarea lui Alexandru Bourceanu“

Cosmin Contra: „Meciul Steaua - Petrolul e mai important pentru noi decât pentru ei“

Emeric Ienei: „Ciprian Tătăruşanu şi Alexandru Bourceanu trebuie lăsaţi să plece de la Steaua“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite