Ciuca bătăilor în Europa: toate reacţiile şi scuzele celor care au făcut fotbalul românesc de râs într-o seară de coşmar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Grigoraş
Petre Grigoraş

Jucătorii antrenaţi de Hagi, „umflaţi“ cu pompa, şi-au arătat nivelul în Belgia, luând un sac de goluri. La Târgu-Jiu, echipa lui Grigoraş a devenit cea mai penibilă din oraş.

După Pandurii - Maccabi Tel Aviv, scor 1-3, şi Gent - Viitorul, scor 5-0, oficialii şi  jucătorii învinşilor au apărut la Dolce Sport şi Digi Sport pentru a ne spune cum de au fost zmei în România, dar ciuca bătăilor în Europa.

Narcis Răducan (preşedinte Pandurii): „Nu suntem încă pregătiţi pentru această competiţie. Trebuie să recunoaştem, abia ne-am strâns. Le-am fost inferiori la mai multe capitole. Trebuie să ridicăm capul sus, să refacem echipa pentru meciul cu Astra şi pe urmă să mergem la Tel-Aviv să ne apărăm onoarea. Deocamdată, trebuie să avem capul în pământ. A fost vizibil faptul că, după pauză, ne-au dominat clar. De multe ori, nu te <<ascultă>> picioarele când nu eşti pregătit. Ne-am asumat însă această campanie de achiziţii târzie. Nu suntem la un nivel fizic propice unui asemenea adversar“.

Ioan Hora (atacant Pandurii): „Vrem să scoatem maxim din deplasare. Eu cred, în continuare, în calificare. Speranţa moare ultima. Fără speranţe, mai bine nu ne prezentăm. Vrem să batem în retur, chiar dacă nu ne vom califica, măcar aducem câteva puncte la coeficient. Am arătat prea mult respect faţă de aceşti băieţi. Trebuia să fim mai hotărâţi, să punem piciorul mai bine. A fost şi puţin ghinion în prima repriză, în repriza a doua ne-am retras prea mult. Christoph Daum a venit să vadă pe cineva de la israelieni? Nu cred că selecţionerul a avut pe cine să vadă de la noi în seara asta“.

Ovidiu Herea (mijlocaş Pandurii): „Preferam să nu marchez, dar să scoatem un rezultat bun. Şansele de calificare sunt acum foarte mici. Am controlat prima repriză, în afară de începutul slab. Poate că în repriza a doua nu prea am fost OK nici din punct de vedere fizic. Am luat şi golul acela din fază fixă şi apoi a fost şi mai greu. Vom merge la retur să ne jucăm şansa, încercăm o minune“.

Petre Grigoraş (antrenor Pandurii): „Dezamăgirea e mare, şansele de calificare sunt minime acum. Dar, cu mai mult curaj şi cu mai multă atenţie nu cred că am fi câştigat, dar poate scoteam un rezultat care să ne dea speranţe pentru retur. N-am început foarte bine pentru că am primit gol repede, la fel ca şi în startul reprizei a doua. Dar, după primul gol, am revenit, am controlat partida, i-am ţinut în terenul lor, am pus presiune, dar o greşeală a noastră la faza golului doi ne-a pus la pământ. Încet, încet am cedat. Poate experienţa în plus, poate şi valoarea au fost cele care şi-au spus cuvântul. Cred că e destul de greu de întors rezultatul. Acum trebuie să ne gândim la meciul cu Astra, după care vom vedea. Nu ştim dacă Sânmărtean va fi apt de joc pentru retur. Vine după o perioadă lungă, şi-a luat şi o vacanţă după arabi şi prezenţa la Euro, e în urmă cu pregătirea, vom vedea zilele viitoare situaţia lui medicală şi când va putea reveni. Momentan, nu se pune problema să evolueze nici măcar duminică“.

Gheorghe Hagi (antrenor Viitorul pentru gsp.ro): „Am vrut să contribuim şi noi la al 100-lea meci al antrenorului advers. A fost un meci frumos, cu multe goluri. Ne-am creat şi noi ocazii în prima repriză, când jocul a fost echilibrat, dar am primit două goluri din faze fixe şi pe urmă era normal ca echipa să acuze şocul. Lucrul bun cu care rămânem e că n-am stat să ne apărăm, am ieşit la joc, şi am încercat să jucăm fotbal. Pentru noi, e un test foarte bun din care trebuie să învăţăm, pentru că avem mulţi jucători tineri. Facem o analiză, vedem ce s-a greşit şi mergem mai departe, ne-am asumat riscuri în faţa unei echipe bune şi pragmatice, care a ştiut să exploateze fiecare moment important. Scorul nu e prea dur, dar dacă ştii să foloseşti astfel de momente, poţi să creşti pe viitor. Brandan a avut nişte probleme, nu era 100% şi n-am vrut să-l folosim“.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite