Cristian Ciocan îşi pune în joc centura de campion european, diseară, la Galaţi. Managerul său spune că românul îl va zdrobi pe norvegianul Leif Larsen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ciocan
Cristian Ciocan

Boxerul român Cristian Ciocan, cunoscut în Germania sub numele de Christian Hammer, va lupta diseară contra norvegianului Leif Larsen, cu centura pe masă.

Gala va avea loc la Galaţi, iar meciul lui Ciocan, care boxează la categoria grea, va fi transmis de Pro Tv, de la ora 23.00. Ciocan este campion european în versiunea WBO şi e manageriat de Erol Ceylan (foto jos), care a acordat un interviu pentru adevarul.ro.

De ce ai ales să organizezi Evil Fight Night - "David versus Goliath" România şi nu în Germania unde Cristi locuieşte de mai mulţi ani iar interesul din partea publicului pentru astfel de evenimente este mult mai mare?

 Am ales România de dragul lui Cristian. Sunt implicat în evoluţia sa ca sportiv profesionist. De când locuieşte în Germania şi este legitimat la clubul meu, el a evoluat foarte mult. Am văzut tristeţe însă în ochii lui atunci când intra în ring cu steagul şi imnul Germaniei.

Ai întâmpinat dificultăţi în organizarea galei de box?
Da, iniţial evenimentul era programat la Constanţa însă pe parcurs au apărut dificultăţi în organizare şi pentru a evita un posibil eşec am mutat gala la Galaţi, oraşul natal al lui Cristi Ciocan, unde el se simte perfect. Pe această cale, vreau să mulţumesc primăriei oraşului Galaţi pentru sprijinul acordat dar şi primăriei din Constanţa care s-a arătat la fel de dornică să se impice în organizarea acestei gale.

Cum explici interesul pentru gala de box "David versus Goliath" în Europa şi Asia? Meciul lui Cristian Ciocan cu Leif Larsen dar şi celelalte partide din cadrul galei vor fi transmise în direct în peste 68 de ţări.

Interesul este mare pentru că avem în familia EC Boxing boxeri de elită mondială. Cristian Ciocan, Alexander Alekseev şi toţi ceilalţi sportivi legitimaţi ai clubului sunt nume consacrate în boxul profesionist. În februarie, am adus eliminările pentru titlul IBF Cruiserweight în România iar în această gală, pe lângă titlul european WBO pe care îl deţine Cristian Ciocan, mai aducem şi titlul WBO middleweight Interconti.

La clubul EC Boxing sunt foarte mulţi sportivi români legitimaţi. Cine te-a convins să ai încredere în forţa de muncă şi talentul românilor?
Chiar ei mi-au dat încrederea şi convingerea de care avem nevoie. Sunt sportivi muncitori, seriosi şi ştiu că mă pot baza pe ei.

Cum va fi în ring? Va fi o luptă grea pentru Cristi?

Va fi un meci dificil ca toate confruntările la acest nivel însă Cristi e concentrat pe meci, e antrenat foarte bine şi sută la sută pregătit de luptă. Va face cel mai bun meci al său, sunt convins de asta.  Îl va nimici pe Larsen cu pumnii săi de oţel

Când va avea loc următorul eveniment organizat de EC Boxing în România?

Pe 20 decembrie când sperăm să punem în joc un titlu şi mai important pentru Cristian.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite