Cine este Thierry Van Cleemput, omul care o va antrena pe Simona Halep la  următoarele două turnee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La scurt timp după terminarea meciului cu Serena, jurnaliştii prezenţi la Melbourne au anunţat că Halep şi Van Cleemput vor începe o colaborare de probă pe durata celor două turnee la care românca va lua parte in luna februarie.

UPDATE: ora 17.30

Conform news.ro care citează www.dhnet.be, antrenorul belgian a confirmat parteneriatul cu SImona: "După ce a pierdut David (Goffin) sâmbătă seară, el (Darren Cahill) m-a întrebat dacă mă interesează să dau o mâna de ajutor. Am zis de ce nu? Mă înţeleg foarte bine cu Simona şi cu Darren. Colaborarea lor s-a încheiat, iar eu şi David am pus stop. Le-am zis că lumea va începe să vorbească, dar au zis că nu e nimic grav şi că ar fi drăguţ dacă aş putea veni. Aşa că am făcut asta. Cred că voi încerca să lucrez cu Simona, să vedem dacă eu mă simt bine, dacă ea se simte bine. Mă duc până acasă, voi merge fără dubii la Bucureşti, apoi la Doha sau la Dubai. Şi, după toate astea, voi lua o decizie finală. Momentan nu e vorba de o colaborare oficială.E un interes din partea ei, ea e cea care m-a căutat. şi eu sunt interesat, de-asta am venit s-o văd la meciul cu Serena. Imi place de ea ca jucatoare, imi place stilul ei de joc si stiu cum sa o ajut. Ea este pe locul 1 in lume, asa ca ar fi stupid sa promit ceva, sa spun ca voi face treaba mai bine decat altcineva. Dar ma intereseaza slujba aceasta"", a spus Thierry Van Cleemput.

Stirea iniţială:

Antrenorul belgian, care o ajutase deja pe Simona la încălzirea dinaintea meciului din optimi, va fi alături de tenismena noastră la competiţiile de la Doha (11-18 februarie) şi Dubai (18-25 februarie)

În timp ce reprezentanţii presei dădeau ca sigur parteneriatul dintre Simona şi Thierry, antrenorul nu a avut nicio intenţie să clarifice situaţia şi s-a abţinut de la orice fel de comentarii. "Inteleg ca e ciudat, dar nu vreau sa vorbesc despre acest subiect. Este inutil sa discutăm acum. Lasati-ma putin timp. Situatia mea? Aştept", a spus laconic Thierry Van Cleemput.

Nici Simona Halep nu a dat un rasuns categoric, dar nici nu a negat discuţiile cu tehnicianul: "Nu am decis nimic încă. Trebuie să ne cunoaştem un pic mai bine. Vorbim doar", a declarat Halep, la conferinţa de presă după meicul cu Serena Williams, potrivit WTA.

În vârstă de 50 de ani, Thierry Van Cleemput a fost până, de curând, antrenorul lui David Goffin. Colaborarea dintre cei doi s-a încheiat săptămâna trecută, dupa eliminarea de la Melbourne a tenismenului in vârstă de 28 de ani. El l-a pregătit pe numărul 1 belgian din aprilie 2014, jucătorul reuşind să ajungă în Top 10 ATP,câştige patru turnee ATP şi să ajungă până pe locul 7 în clasamentul mondial. De asemenea, in 2017 a jucat finala Turneului Campionilor, pierdută in fata bulgarului Grigor Dimitrov..

Înainte de David Goffin, Thierry Van Cleemput a mai lucrat cu Olivier Rochus (1993-1997) si Steve Darcis (2011-2012), în timp ce in perioada 2002-2005 a fost in staff-ul echipei de Cupa Davis a Belgiei.

Thierry Van Cleemput s-a născut la Binche, are 50 de ani, este căsătorit, are doi copii şi deţine o afacere cu vinuri in ţara sa natală.

Simona Halep a fost pregatită în ultimii 4 ani de Darren Cahill, antrenor de care s-a despărţit la finalul anului 2018


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite