Cine sunt selecţionerii pe care Mirel Rădoi trebuie să îi surprindă la Euro 2019 şi ce profil au rivalii românului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Naţionala de tineret a României va întâlni Anglia, Franţa şi Croaţia la turneul final al Campionatului European de la anul.

Va fi un test major şi pentru Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei de tineret, care a preluat echipa în septembrie, după plecarea lui Daniel Isăilă. Rădoi va trebui să îşi surprindă rivalii în confruntările directe.


AIDY BOOTHROYD (Anglia)

Jucător de ligi inferioare în Anglia, Aidy Boothroyd (47 ani) a antrenat la nivel de club în perioada 2005-2013, promovând cu Watford în Premier League şi remarcându-se inclusiv la Colchester, Coventry şi Northampton drept unul din cei mai promiţători tineri tehnicieni englezi. Federaţia l-a recrutat în 2014 ca selecţioner U20, ulterior U19, până în septembrie 2016. La U21 a atins semifinalele Euro 2017 pierzând la penalty-uri în semifinale cu Germania. Utilizează sistemul 4-2-3-1, cu opţiunea 4-3-3 în faţa adversarilor mai slab cotaţi sau în anumite momente ale jocului.



SYLVIAN RIPOLL (Franţa)

Sylvain Ripoll (47 ani) se află în funcţie din mai 2017, după ce a fost vreme de peste un deceniu secundul lui Gourcuff la Lorient şi apoi principal la acelaşi club în perioada 2014-2016. La această formaţie petrecuse şi aproape zece sezoane ca jucător. În 17 partide cu Franţa U21, oficiale şi amicale, are o singură înfrângere, în meciul de pregătire cu Elveţia, 1-2. Utilizează un sistem 4-3-3 extrem de ofensiv, care rareori trece în 4-1-4-1.

Imagine indisponibilă



NENAD GRACAN (Croaţia)

Internaţional iugoslav a cărui carieră de fotbalist se leagă cu precădere de clubul din oraşul natal, Rijeka, Nenad Gracan (56 ani) a intrat în al treilea deceniu de antrenorat. Este unul din puţinii tehnicieni care au pregătit toate cele 4 echipe mari din Croaţia – Dinamo Zagreb, Rijeka, Osijek şi Hajduk Split – şi selecţioner de tineret din 2013. A ratat Euro 2015 la play-off cu Anglia şi Euro 2017 terminând în urma Spaniei în grupă. Fără a fi adeptul unui singur registru tactic, preferă un 4-3-3 în meciurile importante.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite