Cine-o mai susţine pe Simona Halep? Darren Cahill, antrenor prin telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO AP
Simona Halep FOTO AP

După eşecul cu Ana Ivanovici, Halep a recunoscut că toată încrederea şi planul ei de joc au fost deturnate de pierderea unei singure mingi. Simona e incoerentă pe teren şi în afara acestuia, iar stafful ei poartă o mare responsbilitate.

Pentru al doilea turneu consecutiv, Simona iese de la primul meci. Halep nu a reuşit încă să-şi apere cu succes un trofeu pe care l-a câştigat cu un an în urmă.
Învinsă de Ana Ivanovici la Dubai, Simona a avut şi momente bune, scoase la iveală doar prima parte a meciului. Dezinvoltă şi dispusă să arunce în joc ultima picătură de energie, Halep a amintit pentru puţin timp de jucătoarea care, întocmai ca Nadal în zilele bune, nu renunţă la nicio minge şi obligă adversarul la o lovitură suplimentară.
Picioarele au funcţionat bine, dar mintea i s-a blocat la 5-4 şi 40-30 în favoarea ei. Irosirea acestei mingi de set, de parcă de ea ar fi atârnat soarta partidei, a dus-o pe Halep pe tărmânul neîncrederii. Simona fixează şi ea momentul acela ca unul psihologic:  “Am fost aproape să câştig setul. Am avut minge de set, dar nu am putut să o fructific. Acolo mi-am pierdut încrederea şi totul s-a terminat”.  Faptul că o singură minge pierdută ridică o barieră mentală atât de mare ar trebui să-i dea de gândit Simonei, dar în urma eşecului se mai ridică şi alte semne mari de întrebare, în spatele cărora găsim o jucătoare rătăcită, lipsită de îndrumători capabili să o sfătuiască în momentele-cheie şi să îi redea bucuria de a juca.
La Dubai şi Doha, Simona e însoţită doar  de preparatori fizici, Theo Cercel şi Andrei Cristofor, şi de un sparring-partner, pe Andrei Savu.

1. De ce Darren Cahill nu e lângă ea permanent? Virginia Ruzici anunţa în ianuarie: “Antrenorul personal al Simonei Halep va fi Darren Cahill. Antrenorul australian îşi va pastra şi rolul de analist de tenis masculin pentru reţeaua americană de televiziune ESPN la turneele de Grand Slam, fără ca acest lucru să îl impiedice să o antreneze pe Simona full time”. N-a trecut o lună de la acest anunţ oficial că full-time s-a şi transformat în part-time. Cahill nu a venit la Dubai, nu va fi nici la Doha şi se va reuni cu Simona abia la Indian Wells. De fapt, contractul australianului se derulează doar pe perioada anumitor turnee, nicidecum pe tot anul. Faptul că Simona nu are un îndrumător zilnic şi că nu poate să apeleze la sfaturile lui înaintea sau în timpul partidelor e clar un dezavantaj. Ivanovici, de exemplu, l-a chemat pe Nigel Sears chiar în startul primului set, când Simona arăta mai bine, iar antrenorul i-a transmis încredere, mai presus de indicaţii tehnice.

image

2.De ce se contrazice singură? Simona nu ştie prea bine ce are de gând să facă, ce plan să urmeze şi această confuzie se regăseşte şi în declaraţiile ei. Înaintea turneului de a Dubai ea a spus că îşi doreşte enorm să câştige din nou în Emirate, pentru ca la niciun minut să afirme că “nu mă gândesc să îmi apăr trofeul, am avut multe probleme în ultimul timp”. Mai mult, Simona a afirmat în repetate rânduri că vrea să se bucure de orice meci, dar încrâncenarea şi tensiunea cu care apare în partidă nu transmit deloc plăcerea de a juca.

3. Cine e de vină pentru problemele medicale? Pentru accidentările de la tendonul ahilian, Simona a găsit o explicaţie de neînţeles. “Am jucat cam doi ani cu bandaje la gleznă şi din cauza asta am avut probleme la tendon, pentru că mă presau. Din ianuarie am renunţat la ele, deşi mi-a fost teamă pentru că puteam face entorsă foarte uşor. Dar nu s-a întâmplat şi nu o să le mai pun. O să joc fără şi sper să nu mai am probleme de genul ăsta”. Chiar dacă acele bandaje îi creeau probleme la picior, cum se poate ca nimeni din staff sau nici un doctor să nu o îndrume în direcţia bună.
Aşa cum în Australia nimeni nu i-a spus că nu e bine să joace după ce a luat un virus stomacal: "Poate că ar fi fost mai bine dacă nu participam la aceste prime turnee, pentru că am avut un virus la stomac.Când am ajuns în Australia încă luam antibiotice şi mi-a fost greu să încep să joc. A urmat accidentarea la tendonul lui Ahile, iar, la Sydney, am avut o infecţie la nas şi ureche. Mi-a fost greu să mă concentrez".

4. Joaca de-a operaţia. La puţin timp după ce a declarat că va suferi o intervenţie pentru corectarea unei deviaţii de sept, Simona a anunţat că pune în aşteptare operaţia pentru că vrea să joace în Fed Cup şi la următoarele turnee. Din nou, Simona s-a dovedit impredictibilă, iar stafful ei nu a putut să îi transmită o linie de urmat.

Simona va merge la Doha de pe locul 4 WTA. 

Am servit bine, am returnat bine. Sunt dezamăgită că am pierdut, dar mă simt bine. Fizic sunt ok, nu am dureri, cel mai important lucru este că sunt sănătoasă Simona Halep, locul 3 WTA

Simona, criticată aspru după eliminarea de la Dubai: N-am văzut pic de bucurie pe chipul ei!
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite