Cine e nemţoaica de origine poloneză care vrea să-i fure trofeul Serenei Williams. Totul despre finala feminină de la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australian Open 2016. Finala feminină a primului Grand Slem al anului aduce în prim plan o jucătoare din Germania, care n-a câştigat niciun titlu major, dar care şi-a propus să o îngenuncheze pe jucătoarea numărul 1 a lumii.

Australian Open 2016 - finala feminină 

Sâmbătă dimineaţa vom şti numele primei campioanei din 2016 în tenisul feminin. Finala feminină de la Australian Open le va pune faţă în faţă pe Serena Williams şi pe Angelique Kerber, după ce acesteau au trecut în semifinale de Agnieska Radwanska şi respectiv Johanna Konta. Ambele au avut nevoie de numai două seturi ca să-şi depăşească adversarele, iar Serena i-a administrat un sec 6-0, 6-4 polonezei, în vreme ce Kerber a câştigat cu 7-5, 6-2 în faţa britanicei.

Dacă prezenţa Serenei Williams în ultimul act al competiţiei este ceva normal, ascensiunea nemţoaicei de 28 de ani poate fi numită o surpriză. Ea nu are în palmares niciun Grand Slem, ba mai mult se află la prima finală de acest nivel. Kerber a jucat două semifinale, Wimbledon (2012) şi US Open (2011) şi un sfert de finală la Roland Garros (2012). Angelique are în palmares 7 titluri WTA, 4 fiind câştigate anul trecut (Stuttgart, Stanford, Birmigham şi Charleston).  La Australian Open, Angelique Kerber a avut un start ezitant şi a fost la un pas de a fi bătută în chiar primul tur de Misaki Doi, japoneza (locul 64 WTA) având câteva mingi de meci în disputa cu jucătoarea din Germania. Kerber şi-a salvat însă onoarea şi a mers mai departe, jucând din ce în ce mai bine şi triumfând pe partea de tablou pe care toată lumea o vedea câştigătoare pe Simona Halep. De altfel, vâzând traseul lui Kerber până în finală nu poate decât să ne pară şi mai mult rău pentru eşecul Simonei Halep, care a avut un culoar favorabil către ultimul act al competiţiei, dar s-a încurcat în primul tur.


Revenind la Kerber, jucătoarea cu tată polonez şi mamă nemţoaică, este la doar o victorie nu doar de primul Grand Slem al carierei, ci şi de locul 2 WTA. Dacă ea o bate pe Serena Williams va fi începând de luni pe locul pe care Simona Halep îl deţine de aproape un an. Chiar şi fără victorie, Kerber ameninţă serios poziţia Simonei şi o va depăşi pe aceasta, în momentul în care românca va intra în pauza necesară operaţiei de deviaţie de sept. Kerber este acum cea mai bine clasată jucătoare din Germania şi poate aduce primul titlu de Grand Slem în această şară după o pauză de 17 ani.  Ultima campioană dată de nemţi este Steffi Graf, care a câştigat Roland Garrosul în 1999. Sabine Lisicki a mai avut o astfelde şansă în 2013, dar a pierdut în finală la Wimbledon, în faţa lui Marion Bartoli.”Steffi Graf este idolul meu, dar deocamdată nu mă gândesc la performanţele ei. Vreau să mă bucur de prima mea finală de Grand Slem”, a declarat nemţoaica.

serena

Misiunea Angeliquei Kerber va fi extrem de dificilă, pentru că serena Williams pare în cea mai bună formă şi s-a distrat cu toate jucătoarele care i-au ieşit în faţă la Australian Open. Serena n-a pierdut niciun set, iar în faţa faţa lui Kerber are un 6-0 la meciuri directe, care ne scuteşte de orice alte comentarii, mai ales că nemţoaica nu i-a luat niciun set. Dacă va câştiga Australian Open, Serena Williams va egala recordul lui Steffi Graf, care are în palmares 22 de Grand Slemuri, urmând să o depăşească pe aceasta la următoarele turnee mari. Oricum, Serena este un aspirator de recorduri, iar săptămâna viitoare se vor face trei ani de când stă necontenit pe locul 1 în lume. Ea se află în faţa celui de-al şaptea titlu la Australian Open şi nu pare dispusă să cedeze nici această finală. Titlul i-ar mai aduce în cont 2,5 miliaone de dolari, dar banii deja nu mai sunt o problemă pentru Serena, care a adunat numai din tenis în jur de 75 de milioane de dolari, de şapte ori mai mult decât adversara ei de sâmbătă.

6 victorii are Serena Williams în faţa Angeliquei Kerber, din tot atâtea meciuri disputate

Finala feminină de la Australian Open se va juca sâmbătă, de la ora 10.30, în direct la Eurosport

Drumul spre finală

Serena Williams

Turul I: 6-4, 7-5 cu Camila Giorgi (Italia – 36 WTA)
Turul II:  6-1, 6-2 cu Shui Hsiesh (Taiwan – 90 WTA)
Turul III: 6-2, 6-1 cu Daria Kasatkina (Rusia – 69 WTA)
Optimi: 6-2, 6-1 cu Margarita Gasparyn (Rusia – 58 WTA)
Sferturi: 6-4, 6-1 cu Maria Şarapova (Rusia – 5 WTA)
Semifinale: 6-0, 6-4 cu Agniska Radwanska (Polonia – 4 WTA)

Angelique Kerber
Turul I: 6-7, 7-6, 6-1 cu Misaki Doi (Japonia – 64 WTA)
Turul II : 6-2,6-4 cu Alexandra Dulgheru (România – 61 WTA)
Turul III:  6-1, 6-3 cu Madison Brengle (SUA – 49 WTA)
Optimi: 6-4, 6-0 cu Annika Beck (Germania – 55 WTA)
Sferturi: 6-3,7-5 cu Viktoria Azarenka (Belarus – 16 WTA)
Semifinale: 7-5, 6-2 cu Johana Konta (Marea Britanie – 47 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite