Chilianul Claudio Bravo, comparat cu Duckadam. Portarul lui City şi-a dus echipa în finala Cupei Confederaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul naţionalei statului Chile şi-a calificat echipa în finala Cupei Confederaţiilor, după ce a apărat trei penaltyuri în meciul cu Portugalia.

Chile a reuşit să elimine Portugalia şi s-a calificat, în premieră, în finala Cupei Confederaţiilor, competiţie premergătoare Campionatului Mondial din Rusia 2018. După două succese consecutive la Copa America, naţionala lui Alexis Sanchez şi Vidal va juca şi pentru câştigarea Cupei Confederaţiilor. Campioana Americii de Sud s-a calificat în finala competiţiei din Rusia, după ce a trecut în urma loviturilor de departajare de Portugalia. Cele două echipe nu au putut fi departajate la capătul a 120 de minute de joc, încheiate fără gol, astfel că echipa care a mers mai departe s-a decis la loviturile de la 11 metri. În minutul 118, chilienii au ratat ocazia de a înscrie, trimiţând de două ori mingea în bară. La loviturile de departajare, Claudio Bravo a apărat loviturile lui Quaresma, Joao Moutinho şi Nani, iar pentru Chile au marcat Arturo Vidal, Aranguiz şi Alexis Sanchez.
Toţi amintesc de român
Performanţa portarului de la Manchester City a adus aminte presei internaţionale de ceea ce a reuşit Helmuth Duckadam în 1986, atunci când  aparat patru lovituri de departajare.“Bravo a fost un Duckadam pentru Chile”, a titrat Marca. "Puţini portari pot spune că au apărat toate loviturile la o serie de departajare, însă Claudio Bravo li s-a alăturat acum. Fostul portar al Barcelonei a apărat loviturile lui Ricardo Quaresma, Joao Moutinho şi Nani la Kazan, miercuri seară, în semifinalele Cupei Confederaţiilor. A amintit de incredibila reuşită a lui Helmuth Duckadam de la ediţia 1985/1986 a Cupei Campionilor Europeni, în care Steaua Bucureşti a învins FC Barcelona cu scorul de 2-0 la loviturile de departajare", a menţionat cotidianul spaniol. Şi espnfc.com îl laudă pe Bravo, amintind de fostul portar roman: "Dacă Bravo îl va întâlni pe Helmuth Duckadam, cei doi vor avea despre ce vorbi". Un editorialist de la As, a folosit o figură de stil, notând că “Bravo s-a costumat în Duckadam la partida cu Portugalia”.
În cealaltă semifinală s-au întâlnit aseară după închiderea ediţiei Germania şi Mexic. Finala mică a Cupei Confederaţiilor este programată sâmbătă, la Moscova, de la ora 15.00, în vreme ce finala mare este duminică, de la ora 21.00, la Sankt Petersburg. Ambele partied sunt transmise de TVR 2 şi TVR HD.


114 selecţii la naţionala statului Chile are Claudio Bravo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite