VIDEO „Torpila“ lui Ivanovic l-a învins pe Hart, Chelsea o bate pe City, 1-0. Primul eşec al „cetăţenilor“, acasă, după 11 victorii consecutive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etapa a 24-a din Anglia le-a adus faţă în faţă pe Manchester City, locul 2, cu 53 de puncte, şi Chelsea, locul 3, cu 50 de puncte. S-a impus echipa lui Mourinho, după un meci impecabil, din punct de vedere tactic, decis de un gol senzaţional.

În faţa celei mai bune ofensive, cu 68 de goluri în 23 de etape, din care 42 de teren propriu, Jose Mourinho şi-a betonat mijlocul, unde a trimis trei jucători defensivi (Ramires, David Luiz şi Matic). 

Pe spate era oricum asigurat de cea mai bună defensivă a campionatului (doar 20 de goluri încasate). Rezultatul? Un coşmar pentru echipa lui Pellegrini. 

Pe „Etihad“ unde City avea 11 victorii consecutive, înaintea partidei, şi juca un fotbal spectacol, Chelsea a predat fără jenă posesia, dar a punctat la ocazii. 

Pe un contraatac supranumeric, Ramires (27) a şutat slab, din 10 metri, dar în câteva minute, „albaştrii" au dat lovitura, cu un şut fabulos al lui Ivanovic (32), de pe dreapta, în diagonală, din colţul careului. 

City s-a văzut puţin, la început, când Toure n-a ajuns la centrarea lui Kolarov (10) şi când stângaciul Silva a reluat cu dreptul, slab, pe lângă poarta lui Cech. Finalul primei părţi i-a apaţinut tot lui Chelsea, bară Eto'o (44).

Partea secundă? Încă o bară Chelsea (Matic 53) şi tot cu „albaştrii" mai vizibili. În faţa mijlocului beton al lui Mourinho, Demichelis urcat şi el pe un rol defensiv, în faţa apărării, şi nu fundaş central, a fost o găselniţă dezastruoasă a inginerului Pellegrini. 

Oaspeţii au contabilizat a treia bară, autor Cahill (67), după un corner şi abia în ultimele 20 de minute s-a trezit din letargie şi City. 

Dzeko şi Silva au avut primele ocazii importante ale „cetăţenilor", iar în ultimele minute elevii lui Pellegrini au asediat careul oaspeţilor, dar au bifat doar cornere, pe bandă rulandă. 

S-a încheiat 1-0 pentru Chelsea, după un meci în care Matic, la prima partidă ca titular, după ce a fost readus de la Benfica, a evoluat impecabil. 

Dincolo, fără Nasri, la construcţie, şi Aguero, în faţă, ambii accidentaţi, şi în faţa formidabilei defensive a lui Mourinho, City a redevenit o echipă „umană". 

 Arsenal rămâne lider, cu 55 de puncte, urmată de City şi Chelsea, ambele la două lungimi în urmă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite